Ел. инструментите. Консумативи.
пишман_майстор - майстор
koveslav написа:
Но пък и биелния лагер става неремонтируем....
само се мръдва встрани биелата и ролките изпадват всичките :) като се случи това ( беше неволно и неочаквано ) , се наложи да ги "лепя" с малко гресчица и да върна биелката на мястото си.
koveslav - майстор
Технологията на сглобяване е такава,да.Но проблема идва,когато се нарани цементацията на вала.За много от стандартните валове от три части се предлагат комплекти биела с лагер и нова ос.За твоя модел трябва специално наваряване,термообработка,шлайф,нова биела с лагер и ако не е изметнал вала при обработките,може и да се получи...
пишман_майстор - майстор
Да, в този случай е така. Опре ли до такива процедури , по-добре нова/друга машинка . Но слабото място на този модел е съединителят , аз го смених с много по-добър ( по-нова и по-добра модификация ) и сега сме хепи на клоните . На твърда почва си режа със старата си вярна Долмарка 115-ка .
П.п. очакваните дръвца пристигнаха , опатках ги за два дни преспокойно с пет литра бира :-D габър, харесвам го за огрев , ама "зелен" ..кофти. Добре ,че имам и от миналата година към 5 куб. сухи .
koveslav - майстор
Еееее браво,добър разход,бе колега! Аз рязах в доста хладни дни и само до 3л бира на ден ми изразходваше.Напъвах,напъвах,ама не можах да вдигна разхода до по-добро ниво! :D Ха наздраве по повод прибраните дърва!
iivanov - майстор
Днес рязах моите дърва :-D . Ама бира не ползвам, щот веригата тръгва да реже, не каквото трябва.
I_van - напреднал
Колеги, в крайна сметка се спрях на Щил 211. В момента е на промоция. Ако някой е научил нови слаби страни на модела, все още не е късно да ме спре :lol:
iva6ki - специалист
"Смело и безотговорно" :-D
Да не забравиш да вземеш верига с по едри зъбки, понеже тази с която се продава резачката
е идеална за чистене на двора и трудно достъпни клони и дървета (много малък откат има) :wink:
iivanov - майстор
iva6ki написа:
"Смело и безотговорно" :-D
Да не забравиш да вземеш верига с по едри зъбки, понеже тази с която се продава резачката
е идеална за чистене на двора и трудно достъпни клони и дървета (много малък откат има) :wink:
Друга, докато не свикне не му и трябва.
iva6ki - специалист
Не съм съгласен ама всеки си има виждания. Все едно да вземеш 25 или 29
и да чакаш да свикнеш.

Тема "Тема за резачките и моторните триони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: