Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фитилчо
- майстор
263 мнения в "Строеж на гараж/къща изцяло направи си сам"
Фитилчо
- майстор
Плочките ги редя май на пясък, като ще подложа от сипицата/фракцията.
Чудя се, така и така ще положа пясък, дали да не взема и 2 торби цимент и да си направя земновлажен направо. Да де, ама то ще иска тогава и мрежа ии.....
станааа... за един тротоар.
От друга страна тротоарите в съседната махала ги правят с асфалт, чудя се дали си заслужава да инвестирам.Въпреки, че никога не може да си сигурен, те не ги правят всичките, а както им падне май
Нивото вътре ще ми дойде където е гредата с нивилира над нея- 12 см(5 см фибран, 4 см армирана замазка и 3 см дъбово дюшеме). Ще навигна и тротоара за всеки случай дотам с налкон напред за да не ми влиза вода при всички случай ....
На мястото на гредата ще сложа метален профил 8 ,метра, като от предната страна ще сложа неръждаема шина да нямам проблем с ръждата. В тази шина ще опира и гаражната врата като е затворена за да мога да я уплътня. Също така за металният профил ще заваря и първите колони, таман , че не зная колко бетон има влезъл там.
Хваната профилът със Сика двукомпонентно и с якостни шпилки през цяло.
Задната част (чъупката - ака басейна
), е по надолу , защото там ще е КуФнята и над нея ще има 2 етаж от дъбови дъски за да формира подиум за спалня 
Не се сърдете, че питам. Тия работи не съм ги правил никога, ще ми е за първи път, аз работя съвсем друго нещо
Чудя се, така и така ще положа пясък, дали да не взема и 2 торби цимент и да си направя земновлажен направо. Да де, ама то ще иска тогава и мрежа ии.....

От друга страна тротоарите в съседната махала ги правят с асфалт, чудя се дали си заслужава да инвестирам.Въпреки, че никога не може да си сигурен, те не ги правят всичките, а както им падне май

Нивото вътре ще ми дойде където е гредата с нивилира над нея- 12 см(5 см фибран, 4 см армирана замазка и 3 см дъбово дюшеме). Ще навигна и тротоара за всеки случай дотам с налкон напред за да не ми влиза вода при всички случай ....
На мястото на гредата ще сложа метален профил 8 ,метра, като от предната страна ще сложа неръждаема шина да нямам проблем с ръждата. В тази шина ще опира и гаражната врата като е затворена за да мога да я уплътня. Също така за металният профил ще заваря и първите колони, таман , че не зная колко бетон има влезъл там.

Хваната профилът със Сика двукомпонентно и с якостни шпилки през цяло.
Задната част (чъупката - ака басейна

Не се сърдете, че питам. Тия работи не съм ги правил никога, ще ми е за първи път, аз работя съвсем друго нещо

Tsilkov
- майстор
Фитилчо написа:Плочките ги редя май на пясък, като ще подложа от сипицата/фракцията.Верно че е малко набутвация цимент с армировка, ама дето се вика сега го правиш и ти е директно пред къщата. Асфалта е хубаво нещо ама да докараш асфалт с трамбовачка за това малко парче не излиза ценово.
Чудя се, така и така ще положа пясък, дали да не взема и 2 торби цимент и да си направя земновлажен направо. Да де, ама то ще иска тогава и мрежа ии.....![]()
станааа... за един тротоар.
От друга страна тротоарите в съседната махала ги правят с асфалт, чудя се дали си заслужава да инвестирам.Въпреки, че никога не може да си сигурен, те не ги правят всичките, а както им падне май![]()
Фитилчо написа: Нивото вътре ще ми дойде където е гредата с нивилира над нея- 12 см(5 см фибран, 4 см армирана замазка и 3 см дъбово дюшеме). Ще навигна и тротоара за всеки случай дотам с налкон напред за да не ми влиза вода при всички случай ....Честно да ти кажа вижда ми се ниско от гледна точка опасност от "приводняване". Тя плочата вече е излята за съжаление , ама можеш да увеличиш дебелината на фибрана или да сложиш слои полистиролбетон (задължително оабче отгоре армирана циемнтова замазка).
Фитилчо написа: Задната част (чъупката - ака басейнаТая чупка в нивата "изследвана" ли е с надлъжен разрез (не видях на предишните чертежи) - да не стане някоя "изненада" като вдигнете конструкцията.), е по надолу , защото там ще е КуФнята и над нея ще има 2 етаж от дъбови дъски за да формира подиум за спалня
![]()
Фитилчо
- майстор
Еми тогава ще сложа мрежа 4 мм , да има
и ще го направя със земновлажен, да ми е спокойно.
За Асфалт цифрата е безподобна
освен ако не го валирам със вибровачка аз от Баухаус, ама не ми се вярва да излезе на сметка.
Освен това има разни грундове под асфалта, странично се запечатва със дзифт или както там се казва.
Идеята е да влизам вътре в хола с мотора бе човек, не може да има прагче там, трябва да са на едно ниво, ще го вдигна още малко с повече фибран тогава
или дори стиропор.
Нали ще имам армирана замазка 5 сантиметра отгоре и 3 сантиметра дъбово дюшеме, къде ще се смачка тоя стиропор, не ми се вярва.
Ще рискувам...
Нищо не е изследвано, но няма да има проблем
Консултирал съм се с правилният човек. 

За Асфалт цифрата е безподобна

Освен това има разни грундове под асфалта, странично се запечатва със дзифт или както там се казва.

Идеята е да влизам вътре в хола с мотора бе човек, не може да има прагче там, трябва да са на едно ниво, ще го вдигна още малко с повече фибран тогава

Нищо не е изследвано, но няма да има проблем

Tsilkov
- майстор
Фитилчо написа: Идеята е да влизам вътре в хола с мотора бе човек, не може да има прагче тамЧе кои ти е казал че трябва да има прагче? Ти тротоар с по-голям наклон или рампичка към гараж не си ли виждал? Пък и откога моторите не могат да минат през 5-10 см прагче?
Фитилчо написа: Консултирал съм се с правилният човек.То ако с консултация ставаше. Аз на твоя място бих накарал конструктора да го даде този разрез - ама ти си знаеш.
Tsilkov
- майстор
Нужен ти е ето този чертеж (напречен разрез) http://www.imagebam.com/image/829216353976247 ама в другата(надлъжна) посока (90 гардуса спрямо този) за да видиш какво се случва с пространствата при смяна на нивата - дали няма да си "чукнеш" главата в някоя греда (обикновенно това става на стълбите понеже като се катериш подскачаш и изведнъж ти липсват едни 40-50 санта), дали са функционални и как ще изглеждат.......
Фитилчо
- майстор
Ааааа, това е друго нещо
.
Мислех, че имаш предвид, че ще има проблем с основите.
Аз ще си го правя другото с разпределението и нивата и височините.Трябва да се съобразявам със съседа.
Както и със стълбите, понеже има 2 стълби една срещу друга.
Иначе съм го копнал и бетонирал 40 см по ниско, защото винаги мога да го запълня да стане по високо, но по ниско никога не мога да го направя вече

Мислех, че имаш предвид, че ще има проблем с основите.
Аз ще си го правя другото с разпределението и нивата и височините.Трябва да се съобразявам със съседа.

Иначе съм го копнал и бетонирал 40 см по ниско, защото винаги мога да го запълня да стане по високо, но по ниско никога не мога да го направя вече

Тема "Строеж на гараж/къща изцяло направи си сам" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература