• 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

zmiori - специалист
И каква е от таз полза, файдата? Кво ще му направят? Няма закон да се кара със зимни гуми от сега до тогава. Изискването е грайфера да не е по малък от 1,5 мм.
vekarata - специалист
zmiori написа:
И каква е от таз полза, файдата? Кво ще му направят? Няма закон да се кара със зимни гуми от сега до тогава. Изискването е грайфера да не е по малък от 1,5 мм.
Ще отнесе акт за създаване на опасност от ПТП. А може и да снимате колата и да качите снимката в социалните мрежи с текст: Опасен за себе си и околните.Време е сами да се опазваме,че няма кой друг.
ESPACE - майстор
Е, добре де и аз днес се издъних. Станах сутринта, в Плевен само ръмеше дъжд. Според прогнозата не се очакваше голям снеговалеж. Не ми се слагаха зимните, защото си мислех че е рано и времето ще се оправи. Имах работа в Ловеч на две места. Тръгнах и по пътя ме запраска снега. Свърших си работата около обед и дотам. Едва пълзя. С триста зора се добрах до една гумаджийница и си купих вериги - някакво китайско менте но затова пък за 45лв. Слагах ги в сняг 10-15см, намокрих се целия. Ментето нямаше даже и гумени опъвачи и беше една идея по-малко от за моите гуми. Добре че в колата имах доста ластици, че ги опънах и леко полеко с 40-50 обратно. После пак се понаквасих докато вдигна зимните на колата, че имах още работа извън града. Така не се бях дънил от 2001година, но за сметка на това вече имам 2 комплекта вериги :lol:
vekarata - специалист
ESPACE написа:
Е, добре де и аз днес се издъних. Станах сутринта, в Плевен само ръмеше дъжд. Според прогнозата не се очакваше голям снеговалеж. Не ми се слагаха зимните, защото си мислех че е рано и времето ще се оправи. Имах работа в Ловеч на две места. Тръгнах и по пътя ме запраска снега. Свърших си работата около обед и дотам. Едва пълзя. С триста зора се добрах до една гумаджийница и си купих вериги - някакво китайско менте но затова пък за 45лв. Слагах ги в сняг 10-15см, намокрих се целия. Ментето нямаше даже и гумени опъвачи и беше една идея по-малко от за моите гуми. Добре че в колата имах доста ластици, че ги опънах и леко полеко с 40-50 обратно. После пак се понаквасих докато вдигна зимните на колата, че имах още работа извън града. Така не се бях дънил от 2001година, но за сметка на това вече имам 2 комплекта вериги :lol:
Отървал си се с малкия дявол.А можеше и по опасно да стане.Колеги следете прогнозата,че държава няма и кой да помага няма.Със здраве.
SEV - специалист
Има доста писано в нета четете.Под 7 градуса по целзий е препоръчително да се слагат "зимни" гуми.Доста несериозно е да се твърди,че било по добре зимата на мокро да се кара с летни гуми,защо ли са ги измислили тези зимните.За всесезонните ще кажа,нито лятото си със лятна нито зимата си със зимна гума.За мен това е един неоправдан компромис.
В крайна сметка всеки да си кара с каквото иска,негово право си е.Най са ми смешни зимата разбирачите със летни гуми как бутат,тикат и т.н. интересни занимания за малоумници.
VLADO66 - майстор
Добре де хубуу-технологиите в гумопроизводството напредват.Летните гуми са с канали против аквапланинг,зимните имат най-много по един такъв.Съставите на гумите за съответните сезони са различни и летните гуми през зимата са капо.Какво ще икономиса човек ако си прави оглушки и не сменя гумите или кара с всесезонни,нали така и така ще изминава едно и също разстояние независимо какви гуми ползва.На моя варел първата ми работа беше да му взема железни джанти втора употреба за 80 лв. комплекта и им нахлузих зимните гуми,е чат пат им правя баланс ама до там с разходите и си имам зимното спокойствие.
hidrazin - майстор
Е ами обясни го това на умниците дето карали от 10 години само със всесезонни. Ако кара от тях до кварталния магазин един път седмично - бива.
Ма то тогава и кола не му трябва.
:partyman:
dadko - майстор
VLADO66 написа:
Летните гуми са с канали против аквапланинг,зимните имат най-много по един такъв.Съставите на гумите за съответните сезони са различни и летните гуми през зимата са капо.
To "шарки" различни. Аз си сложих зимни гуми Nokian и те имат два канала. Изображение Би трябвало и на дъжд да се държат добре.
Така или иначе- гумите са едно от основните неща в автомобила, с което не трябва да се правят компромиси. Защото ставаш опасен не само за себе си и тези, които возиш, а и за околните.
vekarata - специалист
Все сезонни гуми – Съществува и компромисен вариант при избора на гуми наречен все сезонна гума. Този тип гуми по принцип страдат от недостатъци преди всичко през зимата и не се износват така чувствително през лятото. Като цяло все сезонните гуми имат посредствени възможности спрямо „специализираните“, предназначени за конкретни климатични условия. За климатичните условия в България, все сезонната гума не е удачен вариант.Не може да се ползват при климат с температурна амплитуда от 60 градуса. +40 лято в България и -20 градуса зимата.Не се доверявайте на продавач на гуми който се опитва да прави пари от вашето незнание! [-X
vekarata - специалист
Във връзка с умниците! Искам да видя един такъв със сандали,а може и джапанки при -20 градуса и 20 санта сняг как ще ходи и после да го видим как изглежда на завет. :flucht:
  • 1
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: