• 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 101
Ел. инструментите. Консумативи.
agj - майстор
reingar-x написа:
Даже с напредването на спора,питах в фирмата която баща ми работи,те прекарват само газопроводи.Мнението за китайските електрожени и отговора беше,че ако е за лична потреба не е проблем.
И следователно трябва де цениш мнението на такъв компетентен и безпристрастен източник на информация!
reingar-x - специалист
Няма да оспорвам постиженията на castolin и други марки,мисълта ми беше за най-малките апарати.Които се ползват само за електро дъгово заваряване,които нямат екстри като пулс,вграден клапан,високочестотно палене.
agj - майстор
reingar-x написа:
Няма да оспорвам постиженията на castolin и други марки,мисълта ми беше за най-малките апарати.Които се ползват само за електро дъгово заваряване,които нямат екстри като пулс,вграден клапан,високочестотно палене.
Та каква точно ти е мисълта за тия апарати !?
Апаратие за електро дъгово заваряване,които нямат екстри като пулс,вграден клапан,високочестотно палене и т.н.,могат освен за РЕДЗ (Ръчно Електродъгово Заваряване ) ,да се ползват и за ВИГ ,независимо че нямат клапан и др. екстри !
koceto79 - напреднал
Следя темата с интерес всеки ден. А иначе си върша работата с придобивката си. Доволен съм, за моите знания и нужди ме устроива напълно. Иначе спора е интересен...темата поучителна.
:partyman:
agj - майстор
koceto79 написа:
Следя темата с интерес всеки ден. ...темата поучителна.
:partyman:
Аз също следя темата с интерес и всеки ден научавам нещо поучително ! :lol:
dpp - специалист
Колеги, спорите за глупости ми се струва. Ползвам ARC 200 от година.Колкото пъти съм го пускал все съм изпитвал удоволствие от начина на работа и лекотата с която се справя. Изключая баща ми който така и не може да свикне с "лекото" палене и поддържане на дъгата при нисък ампераж и "капковото" заваряване. Свикнал е човечеца с КраКрато да църка и му е трудно.. :-D
Това с какви транзистори е инвертора не допринася за качеството на самия заваръчен апарат.
dragozow може и търговец да е , но не е излъгал и един човек във форума / и не само/ - нека ако някой е недоволен да каже - ама няма нали! Колегата е супер точен и честен за това което предлага! Такива трябва да са търговците - но уви, свикнали сме в БГ да те лъжат от всякъде и се чудим вече къде ни лъжат като ни пордават нещо!
А иначе дали ще е MOSFET или IGBT реализиран инвертора едва ли някой ще усети разлика освен леко по-малкия размер на корпуса . Друг е въпроса при по-мощните машини. Да там може да се минимизират още размерите /за мощността и мобилността и нещата стават може би важни. Но самата технология с IGBT не нещо ново. Дипломната ми преди 12г беше инверторен електрожен с IGBT, а още тогава си беше "стара" технология.. цената им също беше 2-3 пъти отгоре! Както с + вете , всяка технология си има и минуси, така че като гледам какви сте ги разтеглили..Заварявайте си там безаварийно и тва е - другото :drinkers:
gogo7777 - майстор
От една страна изглеждат скъпи на фона от безбройните марки. Аз го взех моя за 2200-2300 лв. не помня точно, но с шланга за ВИГ. От друга страна пък инвестираните пари се възвърнаха много бързо и за мен този апарат е златен и безплатен :) . Този апарат е здраво монтажно куче, направено е да работи денонощно във всякакви тежки условия на ММА, ВИГ не му е силната страна, но го може.... :wink: .
Препоръчвам го на всеки, който ще се занимава професионално с подобна дейност.
stonesour - специалист
einhell bt-iw 100 за 199 лв струва ли си?
http://www.einhell.com/com_en/shop/4862 ... w-100.html
80А 2,5 мм макс.
ще се ползва за заварки на тръби на асмалък и др. по дреби работи.
tsenkov - специалист
не става за нищо
stonesour - специалист
ok, кое до тези пари, най-става за нещо?
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 101

Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: