reingar-x написа:Даже с напредването на спора,питах в фирмата която баща ми работи,те прекарват само газопроводи.Мнението за китайските електрожени и отговора беше,че ако е за лична потреба не е проблем.И следователно трябва де цениш мнението на такъв компетентен и безпристрастен източник на информация!
Ел. инструментите. Консумативи.
agj
- майстор
1001 мнения в "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН"
agj
- майстор
reingar-x написа:Няма да оспорвам постиженията на castolin и други марки,мисълта ми беше за най-малките апарати.Които се ползват само за електро дъгово заваряване,които нямат екстри като пулс,вграден клапан,високочестотно палене.Та каква точно ти е мисълта за тия апарати !?
Апаратие за електро дъгово заваряване,които нямат екстри като пулс,вграден клапан,високочестотно палене и т.н.,могат освен за РЕДЗ (Ръчно Електродъгово Заваряване ) ,да се ползват и за ВИГ ,независимо че нямат клапан и др. екстри !
dpp
- специалист
Колеги, спорите за глупости ми се струва. Ползвам ARC 200 от година.Колкото пъти съм го пускал все съм изпитвал удоволствие от начина на работа и лекотата с която се справя. Изключая баща ми който така и не може да свикне с "лекото" палене и поддържане на дъгата при нисък ампераж и "капковото" заваряване. Свикнал е човечеца с КраКрато да църка и му е трудно.. 
Това с какви транзистори е инвертора не допринася за качеството на самия заваръчен апарат.
dragozow може и търговец да е , но не е излъгал и един човек във форума / и не само/ - нека ако някой е недоволен да каже - ама няма нали! Колегата е супер точен и честен за това което предлага! Такива трябва да са търговците - но уви, свикнали сме в БГ да те лъжат от всякъде и се чудим вече къде ни лъжат като ни пордават нещо!
А иначе дали ще е MOSFET или IGBT реализиран инвертора едва ли някой ще усети разлика освен леко по-малкия размер на корпуса . Друг е въпроса при по-мощните машини. Да там може да се минимизират още размерите /за мощността и мобилността и нещата стават може би важни. Но самата технология с IGBT не нещо ново. Дипломната ми преди 12г беше инверторен електрожен с IGBT, а още тогава си беше "стара" технология.. цената им също беше 2-3 пъти отгоре! Както с + вете , всяка технология си има и минуси, така че като гледам какви сте ги разтеглили..Заварявайте си там безаварийно и тва е - другото

Това с какви транзистори е инвертора не допринася за качеството на самия заваръчен апарат.
dragozow може и търговец да е , но не е излъгал и един човек във форума / и не само/ - нека ако някой е недоволен да каже - ама няма нали! Колегата е супер точен и честен за това което предлага! Такива трябва да са търговците - но уви, свикнали сме в БГ да те лъжат от всякъде и се чудим вече къде ни лъжат като ни пордават нещо!
А иначе дали ще е MOSFET или IGBT реализиран инвертора едва ли някой ще усети разлика освен леко по-малкия размер на корпуса . Друг е въпроса при по-мощните машини. Да там може да се минимизират още размерите /за мощността и мобилността и нещата стават може би важни. Но самата технология с IGBT не нещо ново. Дипломната ми преди 12г беше инверторен електрожен с IGBT, а още тогава си беше "стара" технология.. цената им също беше 2-3 пъти отгоре! Както с + вете , всяка технология си има и минуси, така че като гледам какви сте ги разтеглили..Заварявайте си там безаварийно и тва е - другото

gogo7777
- майстор
Няма да оспорвам постиженията на castolin и други марки,мисълта ми беше за най-малките апарати.Които се ползват само за електро дъгово заваряване,които нямат екстри като пулс,вграден клапан,високочестотно палене.От една страна изглеждат скъпи на фона от безбройните марки. Аз го взех моя за 2200-2300 лв. не помня точно, но с шланга за ВИГ. От друга страна пък инвестираните пари се възвърнаха много бързо и за мен този апарат е златен и безплатен

Препоръчвам го на всеки, който ще се занимава професионално с подобна дейност.
stonesour
- специалист
einhell bt-iw 100 за 199 лв струва ли си?
http://www.einhell.com/com_en/shop/4862 ... w-100.html
80А 2,5 мм макс.
ще се ползва за заварки на тръби на асмалък и др. по дреби работи.
http://www.einhell.com/com_en/shop/4862 ... w-100.html
80А 2,5 мм макс.
ще се ползва за заварки на тръби на асмалък и др. по дреби работи.
Тема "Покупка на ЕЛЕКТРОЖЕН" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература