• 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

iavor - специалист
За всесезонните още преди 15 г.съм се убедил от личен опит,че не стават за нищо. Напълно съм съгласен с написаното по-горе :"За всесезонните ще кажа,нито лятото си със лятна нито зимата си със зимна гума.За мен това е един неоправдан компромис." Бих добавил само,че това е един опасен компромис. Сега имам две коли и двете са с по два комплекта гуми с джанти,зимни и летни.Плюс това по цяла зима в багажника си влача вериги и лопатка. Слава Бога, до сега не съм "брадясвал"никъде.
crez - майстор
vekarata написа:
Във връзка с умниците! Искам да видя един такъв със сандали,а може и джапанки при -20 градуса и 20 санта сняг как ще ходи и после да го видим как изглежда на завет. :flucht:
Моите домашни чехли са с по-голям грайфер от зимните ми обувки :lol: :lol: Това са глупави сравнения, но това си е за сметка на този който ги прави #-o
fox_vt - майстор
SEV написа:
Има доста писано в нета четете.Под 7 градуса по целзий е препоръчително да се слагат "зимни" гуми.Доста несериозно е да се твърди,че било по добре зимата на мокро да се кара с летни гуми,защо ли са ги измислили тези зимните.За всесезонните ще кажа,нито лятото си със лятна нито зимата си със зимна гума.За мен това е един неоправдан компромис.
В крайна сметка всеки да си кара с каквото иска,негово право си е.Най са ми смешни зимата разбирачите със летни гуми как бутат,тикат и т.н. интересни занимания за малоумници.
Абе да ама не чак така :lol: септември имаше една седмица под 7 гр и ко прайми от септември до сега почти 30 градусови жеги.Времето не е това кето беше.Навремето като паднат температурите това е за цялата зима и се покачваха чак на пролет.Сега а не си внимавал а си си пре*бал зимните гуми.Пълно щастие няма.Иначе аз никога няма да сложа всесезонна гума или втора ръка,първите са компромис от всякъде вторите още по зле.На предната кола за 7 години все се канех да сложа веригите лятото с учебна цел,все няма време и въпреки че си ги нося цяла зима не съм имал проблеми.При положение че 7 години карах със летни гуми за задни :-D
nikolovvd - майстор
fox_vt написа:
7 години карах със летни гуми за задни :-D
Ако си карал BMW или Мерцедес едва ли си нямал проблеми. :? :lol: :yawinkle:
Проблема на "летните" гуми не е до колко под нулата са по-добри от "зимните", а че като тръгне студента от Благоевград за Велико Търново с "летните" гуми през пр.Шипка или прохода на Републиката можа да пристигне във време като сегашното, ако много внимава и има късмет.
Chefo77 - майстор
SEV написа:
Има доста писано в нета четете.Под 7 градуса по целзий е препоръчително да се слагат "зимни" гуми.Доста несериозно е да се твърди,че било по добре зимата на мокро да се кара с летни гуми,защо ли са ги измислили тези зимните.За всесезонните ще кажа,нито лятото си със лятна нито зимата си със зимна гума.За мен това е един неоправдан компромис.
В крайна сметка всеки да си кара с каквото иска,негово право си е.Най са ми смешни зимата разбирачите със летни гуми как бутат,тикат и т.н. интересни занимания за малоумници.
Ами точно това, че има писано, но няма читатели. Или по-скоро се чете избирателно и най-вече отгоре-отгоре.
ВЪВ ВСИЧКИ ТЕСТОВЕ, които се правят на зимни и летни гуми, летните гуми доказано спират по-добре на мокро и сухо, без значение каква е температурата; навлизат в аквапланинг при много по-висока скорост, отколкото зимните и т.н. Когато се намесят СНЕГА и КАЛТА обаче нещата коренно се променят. Затова на зимните гуми има означение M + S (Mud + Snow).
Но това всичко няма значение, след като само малоумник би карал зимата с летни - и в това те подкрепям на 1001 %. Аз просто споделих информацията. И ако не дай Боже някой в снега спре в мен, а е с летни гуми, с огромно удоволствие бих му направил главата квадратна. Ако мога. Ако не - ще събера приятели и пак ще му я направя квадратна :lol: :lol: Това са абсолютно безотговорни хора!
fox_vt - майстор
А ако в промеждутъците между зимните преспи се появят една две седмици топло време без сняг със 20 гр температури и някой те натресе със 4 зимни гуми тогава какво :?: Пак ли ще го направиш квадратен :-D Много генерални изводи правите а не трябва.Зимата не е това което беше-пак да го напиша.Зима е тая в норвегия например.Иначе съм напълно против карането с летни гуми през зимата но пък два пъти ме блъскаха лятото отзад и два пъти зимата и от тогава пак да се повторя няма значение с какви гуми си ,след като си абсолютен идиот зад волана.И това само със две зимни смятай ако съм бил с 4 зимни оня щеше да ме прескочи :lol:

пп карах едни познати до софия във адски сняг и след като се върнахме се оказа че затворили пътищата.И пича вика много добри гуми имаш колата не мръдна никъде те бяха седнали отзад,общо 4 човека в колата.И като му казах че отзад съм с летни такава физиономия направи :lol: :lol: :lol:
gogo7777 - майстор
А помните ли гумите Вида Спорт. Зиме лете все с тях, немаше други. В Кореком имаше Мишлен ама трябваше сложни гимнастики да се правят за да се сдобием с такива благинки. :lol:
Chefo77 - майстор
fox_vt написа:
А ако в промеждутъците между зимните преспи се появят една две седмици топло време без сняг със 20 гр температури и някой те натресе със 4 зимни гуми тогава какво :?: Пак ли ще го направиш квадратен :-D Много генерални изводи правите а не трябва.
Много добре ме разбра какво имам предвид, не ми се прави на Гинка Станчева :lol:

Аз днес за час-час и малко спестих едни пари и подготвих и двете коли за зимата - гуми, проверка антифриз (и доливане), мазане на уплътнения, дръжки и ключалки. Зимната течност за чистачки е във фризера за тест. Само акумулаторите трябва да позаредя и на по-късен етап да "газифицирам" резервоарите :)
kalpev - специалист
Използвам темата да запитам нещо.
Досега си използвах гуми Goodyear и Toyo за всеки сезон, не правя компромиси.
Но ми изпаднаха на страхотно изгодна цена четири чисто нови летни гуми KLEBER DYNAXER, DOT 2014 и се чудя дали да ги взема.
Никога не съм ползвал такива, мога да прочета много за тях, запознах се.
Но ми се ще някой ползвал или специалист да каже доволен ли е, имат ли слабости при специфичните условия, качество?
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: