• 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Tsilkov - майстор
Това студеноогънати профили ли са?
Фитилчо - майстор
Да, СВ 100х100х5
В случая този профил е само под земята и няма да носи нищо, затова си позволих :)

напредвам с гаражните врати:

50х50х2

Изображение Изображение
Фитилчо - майстор
Планки за гредата,която ще раздели тротоара от сградата:

Изображение

Шпилки за цялата конструкция, Ф16 якостни 8/8:

Изображение

Изображение

За шпилките в бетоня :

Изображение

Напредвам с вратите, ама там истирията е дълга и малко се промени :roll:

Изображение

Вратите ще са обрамчени странично с неръждаема шина 100х6 и отпред 30х4 и вътре ще има панели от дъб отпред а отзад от плътната вата+ черната гума за шумоизолация и дървен панел да затвори отзад вратата. Странично на шината 100х6 ще има изцяло залепено уплътнение от микропореста гума широко 90 мм, да не дуФа :lol:
Отпред горе и долу ще има ролки с лагер в релса, защото вратата ще е хармоника #-o филма стана сериал от турските :shock: :lol:

Лагери за пантите:

Изображение

Панти Ф35 неръждаема стомана, лагера вкопан вътре в горната панта(лагера е 30х17) за да се покрие и да не влиза вода да ръждясва , 17 мм стержен на пантата от фосфорен бронз да не се занимава с греси и прочее. :razz:

И малко придобивки за конструкцията, Бургия за железобетон 18х200 работно и дълбока вложка 24 към 1/2 за стягане на планките. :wink:

Изображение

Утре ще се дерзае кораво :-D

Тротоара с плочките е готов, утре ще правя гредата,която застава зад плочките...

П.П. Убавите работи ставали бавно, се оказа 8-[

Бъдещата къща си има и нов пазач :-D

Изображение
Фитилчо - майстор
неделя изкачване за гараража на тротоара и сега малко болен. :|

Здраво мазен цимент - 3 пясък едно цимент, фибри на Сика и Виско крит :roll: Бърках кат обезумял до 10 вечерта на луминисцентна лампа.
Сега разбирам, що на вълкът му бил дебел врата... :-D

Изображение Изображение

Мен само съседските кучета ми правят май компания :lol: , не, че не нагази в пресният бетон няколко пъти хайванчето . Него го разбирам, ама на другия ден и някоя кифла го беше полазила, въпреки, че го бях попреградил... :axe:

Изображение
Tsilkov - майстор
Евала за мерака :prayer: Аз на подобно изкачване натроших няколко тротоарни плочи, малко останали железа и малко цимент - сега го очаквам селд зимата да се саморазпадне :lol:
Фитилчо - майстор
Цилков мерси пич ! :)
Що троши плочки, аз бих шишове от рифел 10 в бордюра,наеш кво здраво става :lol:

Днеска съм болен ама нашибах малко шпилки, че е убаво времето, пък и Фишера пристигна малко той .... :-D

Изображение Изображение
Tsilkov - майстор
Троших плочки за пълнеж защото имах самое дна торба цимент останала :lol:
За шишовете става здраво, ама като си помислих като се обели цимента как ще "щръкнат" към гумите и се отказах :sad:
Фитилчо - майстор
E, що да се обели?
Аз цимент съм сложил здраво, сложил съм фибри и пластификатор. Даже мислех да сложа в последният слой мрежа за изолация вързана за другата ама не остана време.
НАдявам се да не се олюпи :?

Иначе си прав, мерак има. Искам да го направя да изкара 100 години, това дето правя, после ще видим.

Шишовете съм ги бил странично/отпред на бордюра. Демек стоят хоризонтално и долу ниско, няма да има проблем.
Ниската част съм хванал с рифел 4 мм, направен на у набит между паветата :supz:
Всичко е завързано с тел както си е по книгите.
Фитилчо - майстор
Днес позамих тротоара вече на изсъхнало.

Справил съм се горе долу :supz:

Изображение
Tsilkov - майстор
Ако си беше сменил и плочките щеше да е супер :lol: (това в кръгът на шегата)
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 27

Тема "Строеж на гараж/къща изцяло направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: