• 1
  • 2
Ел. инструментите. Консумативи.
griffin - майстор
Боша който имаше колегата е същия.
ZEDYCUS - майстор
От тези ловешките Байкал взех преди време, някъде бях питал във форума. Вече май 2 години е при мен, много рядко го изполвам и съм доволен засега. Една ограда и едни дървени шкафове правих, значи се е изплатил - 60лв беше. Много е удобен да се хваща по гръб, има си отвор за стяга. По същата причина като теб го взех, рядко използване. :-D
За тези Бошове знам от приятел, че често му се задръства ключа от прах и се налага отваряне и почистване.
shotik - майстор
Сега се прибирам,слизам в мазето ,намирам шлайфа и се изчервявам :x от това,че съм объркал марката му :shock: :? ,за което моля за извинение !

Оказа се , че е POWER PLUS ,цветове като на DeWALT - жълто и черно ,което ме е подвело и при търсене в Гугъл ,намерих само тях с тези цветове.
Прикачен файл:
CCF27102014_00000.jpg
Прикачен файл:
CCF27102014_00001.jpg
Ето и снимки на самата машина :
Прикачен файл:
CIMG3640.JPG
Прикачен файл:
CIMG3641.JPG
за 230 волта- 50 Хц , 950 вата , 200-380 об /мин , на шест степени с електронно регулиране ,от Белгия ,с голям оригинален пластмасов куфар.
stan73 - майстор
Чефо, благодаря пак за дърветата, разкошни са ! :)
А относно лентовите шлайфове - имам големият Парксаид PBS 900 A1.
Много съм доволен и горещо ти го препоръчвам. Ако искаш даже ела да го видиш, чуеш и поработиш с него и да видиш дали те радва.
900 вата е, с електронно регулиране на оборотите, плавен старт, финно регулиране на колана (ръчно), лесна смяна на консумативите, в комплекта вървяха и приставки за закрепването му като настолен. Според мен изработката му е солидна. Цената му беше около 90 лева (по спомени). Дано скоро да го пуснат пак, за да можеш да си вземеш, ако си го харесал...
П.П. Аз досега съм го ползвал за направата на няколко ножа, заточването и/или препрофилирането на десетина брадви и около 15ина ножа, шлайфането на дървени парчета/подложки и т.н. При всички тези задачи според мен се представя отлично, но пък и да добавя - аз друг лентов шлаиф не съм ползвал и няма как да правя сравнения, но определено този върши работа. Ти все пак си пускал там някакви за тест, така, че ако видиш и този ще можеш да си прецениш...
П.П.2 А относно евтини консумативи - в Баумакс има намалени по 10 броя колани за общо 3 или 3.60 с грит 60, 80 или асорти (направо си е без пари). Вече ползвах един от техните с грит 40 (от комплекта асорти) - добре се представи. Брандирани са с тяхната марка - OK.
Chefo77 - майстор
Търсенето приключи с покупката на Бош-а. Много съм доволен - аеродинамична форма (тухла четворка), лек (торба цимент), тих (направо не се чува ... приказката на колегата) :) :)
Шегичка - хубава машинка. Много готино се работи с него, че даже и мебелистите го харесаха (няма как иначе, те са с оня умрелия Скил).
БЛАГОДАРЯ на всички за включването!
Шотик - не виждам за какво трябва да се извиняваш :partyman:
  • 1
  • 2

Тема "Лентов шлайф - Бош, Спарки или ..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: