• 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

bulhomes2 - майстор
Когато си купувах гуми за последно ми похвалиха Клебер като най-добрите от евтините гуми. От няколко места.
ESPACE - майстор
Карам две коли с Клебер Кризалп. Едната е с първото поколение модел HP, другата с второто- HP2. На жената колата също е с HP2. На сняг са ок, на мокро не чак толкова. Не са лоши гуми, вършат работа, бюджетно решение са. Сега има и трета генерация, като гледам протектора е някаква смесица между първо и второ.
Pinto - специалист
А какво ви е мнението за компромисен вариант за кола с предно предаване. Отпред - 2 комплекта джанти с летни и зимни гуми. Отзад целогодишно всесезонни. Става въпрос всички гуми да са закупени нови, да имат достатъчно грайфер и да не са втвърдени.
fox_vt - майстор
Почти същото е като да имаш 4 летни и 2 зимни само :-D
stan73 - майстор
Аз минах вече на този вариант (от предната зима).
Все още имам освен двете зимни Клебер Кризалп и 4 бр зимни Ханкуук - всички на железни джанти (но последните ги пуснах в продажба, реших да разчистя място). А за лятото имам 4 бр. лети джанти от авиационен алуминий с летни гуми (опред нископрофилни с подсилен борд - Файърстоун, а отзад малко по-обикновени Ханкуук). Принципно е най-добре при кола с предно задвижване (както на питащият и на моята) зимата и отпред и отзад да са зимни с голям грайфер и свеж ДОТ ! Но от съображения за цена и място реших да карам отпред със зимните Клебер, а отзад с летните Ханкуук (които също са с голям грайфер). Факт е, че при мен това се получава (и то на "зачукани терени", НО трябва мнооого да се внимава да не се взимат завоите с голяма скорост, защото колата има склонност към завъртане (заради по-ниското сцепление отзад, а и трябва опит (да се има предвид голямото НО) !!!
ralev - специалист
Карах 5 зими Гиславед добри са никъде не ме подведоха, тази ще пробвам Нексен.
tarlyo - специалист
Здр колеги. Виждам, че коментирате само маркови гуми, ама някой има ли мнение за LASSA SNOWAYS 2+ ?
stan73 - майстор
Всъщност за гумите Ласа съм чувал само добри неща от таксиджии. Били здрави и се държали добре...
А за Гиславд - отдавна бях чел по форумите, че са много добри. По едно време - мой приятел ме попита да му препоръчам зимни гуми (бяхме тогава в Метро), та на промо имаше Гиславед и още някакви. Препоръчах му Гиславед. Той си ги купи и вече няколко години зимите кара с тях и е много доволен.
Johny - майстор
Миналата зима се "обух" с Nokian и съм много доволен.
За любителите на всесезонни ще раскажа следното:
Преди години през април ми се наложи да сложа вериги. Колата се движеше стабилно в дълбокия сняг и за това влязох в един завой на скорост. И понеже веригите бяха само на предните колела, задницата поднесе и се обърнах на 180 градуса :lol: . Изводите си правете сами.
inspo - майстор
Debica frigo 2 взех ги 2007 . За пръв път ми прибуксуваха зимата на 2012. Миналата зима пак си взех такива.
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: