Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
Здравейте, при температури над нулата, външното тяло на климатика ( инверторен Дженерал, на един месец) се заскрежава 7-8 пъди през денонощието. Според майстора който го монтира това било нормално. В другата стая имам Мидея обикновен и той не се заскрежава. Та се чудя дали това е нормално или климатика нещо не е в ред.
EDI - майстор
В зависимост от условията е нормално.При температури от -2 до +2 и висока влажности снеговалеж е нормално.Освен това, ако машината работи по-интензивно, заскрежаването на обменника се увеличава.
marian1 - майстор
Или на ниски температури работи на ниски градуси вътре :wink:
Не бе хора, говоря за вчера и днес, тук във Видин температурата беше около 10 градуса, вярно вчера и преваляваше от време на време
marian1 - майстор
Тогава отговора е твърдо нИе! Не е нормално!
И аз така си мислех, явно ще се караме с майстора, че той е на друго мнение
EDI - майстор
Ами да си промени мнението и да ти замери количеството фреон с везна.После да провери машината за течове.Освен да е тотално недостатъчна мощността на самата машина.Кой модел е машина и в колко кубика е.
fox_vt - майстор
Двете стаи с еднакво изложение на телата ли са?За тия дни дето казваш тук при мен съм излял кофа и половина вода от размразяване на външното тяло.Но и влажноста си е доста голяма.
nikolovvd - майстор
iliank42 написа:
Не бе хора, говоря за вчера и днес, тук във Видин температурата беше около 10 градуса, вярно вчера и преваляваше от време на време
:shock: :shock: :shock: И аз съм във Видин, но за пръв път чувам такова чудо!
Кой ти го слага климатика, какъв модел е и колко квадрата или кубика е помещението, ако е над 2.60 височина?
Каква температура поддържаш вътре?

Тема "Нормално ли се да се заскрежава външното тяло на климатика" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: