• 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 21
Ел. инструментите. Консумативи.
nikolson - майстор
Червеният чам е руски, навремето му викаха комаджийски. По-интересен фладер има, ама е малко по-твърд, заради по-късото лято, съответно по тесните годишни кръгове. Обаче от чамовете аз повече харесвам лиственицата, сигурно защото е листопадно, няма толкова чепове и е по-светла като нашия чам.
Stefan_62 - майстор
nikolson написа:
Обаче от чамовете аз повече харесвам лиственицата, сигурно защото е листопадно, няма толкова чепове и е по-светла като нашия чам.
Това дюшаме е "Сибирска лиственица"
EDI - майстор
Бе ти ще векуваш ли в тази къща.Дебела ми се стори цената, като писа 33 лева на квадрат с отстъпки и т.н. за обикновен чам, ма викам, де да знам.
Stefan_62 - майстор
EDI написа:
Бе ти ще векуваш ли в тази къща.Дебела ми се стори цената, като писа 33 лева на квадрат с отстъпки и т.н. за обикновен чам, ма викам, де да знам.
А бе няма да векувам, ама аз обичам като правя нещо да е добро и да ми харесва. Намерих и по евтино дюшаме /на половината цена/, но не ми хвана окото :lol: . Първо, че беше на склад на открито и сигурно трябваше да го чакам до догодина да съхне някъде на закрито. Второ много лоша изработка и освен направата на перата и каналите никаква друга обработка/поне да го бяха минали един път през абрихта да го по загладят малко/, а и беше на 4м. дъската и си бяха по изметнати. Като направих сметка, че ще трябва да се цикли и тем подобни, щеше да ми излезе горе долу на същата цена, пък хич не исках да си усложнявам живота :lol:
емо ем - специалист
Еди, такова дюшаме от червен чам има и в Баумакс - там се води американски бор, наистина е доста по-твърд от нашия смърч. Цена за кв.м, по памет, към 25-30 лв. но мисля, на промоция пада до около 20. Ама с новите собственици не се знае дали ще го има в бъдеще.
Иначе за протокола - приемливо качество дюшаме от смърч в София може да се намери на 12-14 лв. кв.м.
EDI - майстор
Далечко са ми тези магазини, 2 пъти ходя в годината в Бургас, като имам ходене натам.В къщи дюшемето е от такъв червеникав чам, дървесината и цвета ме кефят много.
Stefan_62 - майстор
емо ем написа:
Иначе за протокола - приемливо качество дюшаме от смърч в София може да се намери на 12-14 лв. кв.м.
В София може и да намериш /там е друга България/, но в Русе намерих само на две места дюшаме, другият вариянт беше да поръчвам онлайн, без да видя стоката. :drinkers:
п.п То и в нашите големи строителни маркети пише,че има, ама като провериш се оказва, че го има в някой склад на някой град и трябва да си го поръчаш онлайн :-D
tanosliven - специалист
Stefan_62 написа:
EDI написа:
Да, добре изглежда.Този червен бор де го намери, струва ми се, че е старо дюшеме, не е слагано сега.
Слагано е миналата седмица /бях писал в "Сухи и повдигнати подове"/, купих го от един склад в Русе, чисто ново е внос от Русия, а и цената му е добра :lol: - 36.65лв. за квадрат, но ми направиха 10% и ми излезе на 33лв. А бе за 15кв. ми излезе към 500лв., но съм доволен сухо е и с перфектна изработка.
14Em pri nas na Krit bez qepove!!!A tova e okolo11-12E!!
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 21

Тема "Ексцентър или вибро шлайф." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: