• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 174
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
Здравейте!
И аз си купих камина на Бурнит 15 кв и от няколко дни я тестваме вкъщи, но и при нас излезе проблем с аларма 7, когато влезе в режим на модулация и една минута след това се включва аларма 7, при положение, че преди това камината е работила 2 часа.
Промених настройките и я включих на режим stand by тогава не ми се включва аларма 7. Дано но на мене ми харесва този режим. На някой случвало ли му се е такова нещо?
Благодаря!
Здравейте колеги,

От тази зима и аз реших да се отоплявам с BURNit Comfort PM 23.

Имам няколко въпроса, с които не мога да се оправя сам:
I. Може ли да се зададе минимална температура на водата - идеята е, когато се достигне, камината да се включи. Питам, защото, човека който я настрои първоначално ми каза, че задавал оптимални според него настройки. Температурата на водата е зададена на 60 градуса. Степен на горелката - 5. Какво се случва - камината запалва, загрява водата, достига някаква температура от около 20 градуса, след което отива на статус cooling и така водата изстива до 25-30 градуса. Цяла вечер камината не се пуска. Съответно бойлера не се загрява от камината, което е неприятно също.
Моето виждане за нещата е, че би било добре да се зададе температура на въздуха, която да се гони, но също така да има и минимална и максимална температура на водата. Възможно ли е това?
II. Може ли някой да ми каже как става програмирането по дни?

Благодаря предварително!
jabata - специалист
Как става програмирането по дни, мисля че трудно може някой да ти опише стъпка по стъпка, защото са няколко неща подред и човек не го прави толкова често. На този въпрос, по-добре може да си отговориш като прегледаш документацията. Аз лично съм програмирал няколко термостата, и контролери, и немога да ти кажа къде как е, и винаги чета документаяцията.
Вече за проблема с водата, мисля че трябва да гониш модулация по вода. Тогава като вдигне температурата на водата ще започне да сваля мощността. Но това дали ще може да се изключва при някаква температура на водата, и да се включва при друга, виж документацията пак. При мене мога да изключвам камината на зададена температура и включвам на друга, но съм с друга не на BurnIt, но контролерите са идентични....и би трябвало и при тебе да може. Но със сигурност това може да ти каже някой изчел документацията с кориците, или самия инсталатор или търговец.
Както се казва RTFM, или казано иначе помогни си сам, за да ти помогнат и другите.
jabata написа:
Как става програмирането по дни, мисля че трудно може някой да ти опише стъпка по стъпка, защото са няколко неща подред и човек не го прави толкова често. На този въпрос, по-добре може да си отговориш като прегледаш документацията. Аз лично съм програмирал няколко термостата, и контролери, и немога да ти кажа къде как е, и винаги чета документаяцията.
Вече за проблема с водата, мисля че трябва да гониш модулация по вода. Тогава като вдигне температурата на водата ще започне да сваля мощността. Но това дали ще може да се изключва при някаква температура на водата, и да се включва при друга, виж документацията пак. При мене мога да изключвам камината на зададена температура и включвам на друга, но съм с друга не на BurnIt, но контролерите са идентични....и би трябвало и при тебе да може. Но със сигурност това може да ти каже някой изчел документацията с кориците, или самия инсталатор или търговец.
Както се казва RTFM, или казано иначе помогни си сам, за да ти помогнат и другите.
Съгласен съм с теб. За съжаление от 3 дни никой от sunsystems не ми отговаря на е-мейлите или пък ми вдига телефона. Това второто с телефона ми е особено странно.
С камината ми дойде една книжка, която трудно бих нарекъл документация. В нея не пише по въпроса за програмирането и каквито и да било настройки. Реално погледнато се надявам някой, който има някакво читаво ръководство да види борбата ми и да се смили над мен и да ми го изпрати.
Тази вечер мисля да звъня на момчето, което идва да я настройва в нас и да почна него да разпитвам.
jabata - специалист
Tito написа:

Съгласен съм с теб. За съжаление от 3 дни никой от sunsystems не ми отговаря на е-мейлите или пък ми вдига телефона. Това второто с телефона ми е особено странно.
С камината ми дойде една книжка, която трудно бих нарекъл документация. В нея не пише по въпроса за програмирането и каквито и да било настройки.
То при тебе е късно да се каже, но това последното е желателно повече хора да го видят, за да не се лъжат да си взимат BurnIt. Това е и причината да бягам от тях.
Иначе тука във форума има хора с такива животни, и те едва ли не, вече са станали специалисти. Ползвай търсачката, и със сигурност има хора с такава документация които биха могли да ти я пратят.
Успех в търсенето.... Но и настоявай и от Sunsystems да ти дадат подробна документация. Това е тяхно задължение, а твое право да изискваш такава.
naskov - майстор
Tito написа:
Здравейте колеги,

От тази зима и аз реших да се отоплявам с BURNit Comfort PM 23.

Имам няколко въпроса, с които не мога да се оправя сам:
I. Може ли да се зададе минимална температура на водата - идеята е, когато се достигне, камината да се включи. Питам, защото, човека който я настрои първоначално ми каза, че задавал оптимални според него настройки. Температурата на водата е зададена на 60 градуса. Степен на горелката - 5. Какво се случва - камината запалва, загрява водата, достига някаква температура от около 20 градуса, след което отива на статус cooling и така водата изстива до 25-30 градуса. Цяла вечер камината не се пуска. Съответно бойлера не се загрява от камината, което е неприятно също.
Моето виждане за нещата е, че би било добре да се зададе температура на въздуха, която да се гони, но също така да има и минимална и максимална температура на водата. Възможно ли е това?
II. Може ли някой да ми каже как става програмирането по дни?

Благодаря предварително!
Като каЗваш, че камината достига някаква температура от 20 градуса, предполагам, че имаш предвид стайната температура. Ако е така сложи датчика на земята, където е по студено и камината ще ти се управлява по температурата на водата. На колко градуса ти се включва помпата?
naskov написа:
Като каЗваш, че камината достига някаква температура от 20 градуса, предполагам, че имаш предвид стайната температура. Ако е така сложи датчика на земята, където е по студено и камината ще ти се управлява по температурата на водата. На колко градуса ти се включва помпата?
Вечер оставям камината на 20 градуса температура на въздуха преди да си легна. На сутринта я виждам как показва 18.5-19 градуса температура на въздуха. Не се е пускала цяла нощ. Температурата на водата е спаднала от 60 на около 25 градуса. При това положение и бойлера ми няма какво да го топли. Де факто най - големия ми проблем е, че вместо да стои цяла нощ да модулира и да поддържа температура на въздуха и водата, тя се изключва и стои на cooling, въпреки че има още един градус до достигане на посочения лимит за температура на въздуха. В момента е настроена на режим 5 на горелката. Ако го намаля ми се струва, че пуска прекалено много пелети. На режим 2 по - дълго работи, но ако я оставя за през нощта ефекта е същия.

Как да проверя на колко градуса се включва помпата? Както казах нямам никаква полезна документация. Днес нямах възможност, но утре продължавам с опитите да се свържа със sunsystems и човека, който настройва на място камината.
kovat - помощник
Здрасти ,
Ще слагам Пелетна камина Waterland 16 Kw /същата като BURNit/ на село. "Проблема" е че има подово на цялата къща. На долния/полуподземен/ етаж където е камината /стая 24 кв.м./ също е подово.На втория етаж е 50 кв.м. + серпентина в бойлера. Дилемата ми е :
1. Връзвам всичко на едно и гоня t на водата 30-35 градуса. :roll:
2.Връзвам директно само серпентината на бойлера + подово на отделен кръг с отделна помпа и трипътен винтил/Скъпо и извън лимита ми :x/
3.Отворена или затворена да е системата.
4.Как , от и доколко се настройва температурата на водата.
Благодарен ще да съм за сякакъв акъл по гореизписаните мои терзания.
Ама много щастлив :weedman: ще съм да получа на k_5@mail.bg по-пълничко с гяволии описание на контролера на BURNit. Тенкю :prayer: предварително !
vanko1988mnt - помощник
Здравейте колеги,
от една седмица имам въпросната камина 23кв с която отоплявам апартамент 100кв изолиран,с ПВЦ дограма.В апартамента без да е палено потдържа температура около18-19*C,а на вън температурите не падат под 5-6*C.Всички радиатори са с термо глави настроени на 24*C.Самата камина работи на 1ва мощност,температурата на помещението е 24гр,а температурата на водата 60гр.Това което не ми е ясно нормално ли е за целодневна работа при потдържане на темп 22-24гр разхода ми на пелети да е чувал и половина предвид горе споменатото.Стъклото ми е чернее и остава поне според мен доста шлака в пепелника.Извинявам се,че ще задам пак вече задаван въпрос,но така и не открих отговор:може ли камината да се регулира не от температурата на помещениео а от температурата на водата.Опитах се един път да сложа недостижима температура на помещението 40гр и въпреки,че бях задал 60гр на водата тя достигна 80++ градуса....
Човекът от когото купих камината ми я настройва и според него камината работи правилно.Какво е вашето мнение?
Има възможност да се задава минимална температура на водата. Става от сервизното меню, за което ти трябва код. На мен техникът, който ми инсталира камината, вчера по телефона ми обясни , че е по - икономично да задам по - висока стайна температура и камината да работи "гонейки" Т въздух, отколкото да задам Т вода мин. 55 - макс. 60 и камината да се включва - изключва през 5 минути.
При мен също стъклото почернява сравнително бързо, но нямам база за сравнение с други камини или друг тип пелети, тъй че не знам до колко е нормално.

Също така намерих и отговор на моя въпрос относно дневното програмиране. Оказа се, че камината предлага само пускане и спиране без нагласяне на различна температура. Което за мен е абсолютно безполезно.
В момента си избирам дистанционен термостат, който да управлява камината с програма с различни часови зони и различни температури съответно. Надявам се ефекта да е понижение на разхода на пелети и по - голям комфорт. Ще видим. :)
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 174

Тема "Настройки на BURNit Comfort PM 23" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: