• 1
  • 2
Ако незнаете къде да постнете въпрос или мнение, тука е мястото.
Здравейте.
Съвсем нов съм в този форум и незнам, къде какво да пиша,но имам нужда от помощ.Искам да помоля който и да било да ми даде Схеми или линкове за Волиери или Клетки направени от дърво/стомана за Папагали ..... Имам голямо желание да си направя сам някаква клетка за 2 Неразделни папагала.... Търсих в Google но не намерих това което ми трябва .... Тук виждам има дърводелци и реших , че някой може да ми помогне ....

Чао и благодаря предварително .... :lol:
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Дървена е непрепоръчителна.
В нета има много информация и картинки. Общо-взето си я нарисувай сам, съобразена със стила на обзавеждането.
Каква марка са ти папагалите?
ами водят се Неразделни .... Много са красиви .... Чисто зелени с червени глави и човки :)
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Хей! :-D Правим клетка. Видът е важен заради размерите.
Ами аз искам клетката да е на терасата ми .... Направих си ремонт на терасата ... Иззидах я от двете страни с газобетон , на пода сложих гранитогрес и искам една ъглова клетка за 2 папагала .... Те като цяло не са големи папагали но аз искам клетката да е висока поне : 1,70 м. . Едната страна на триъгълника да е 70 см. а другата да е 65 см. като искам челната страна да не е чисто права защото се скосява самата клетка и става тясна . Челната страта може да има некви чупки и т.н. Бих се радвал да ми дадете линк или снимки тук на разни Волиери и клетки :)

Благодаря предварително
velsi - Почетен майстор
Пиши в Гугъл bird cage или слято birdcage или wooden bird cage (за дървена) и може би ще си харесаш нещо. След като вече си харесал модел, покажи го тука да обсъдим как може да се направи.

Изображение
Последна промяна от velsi на пон мар 24, 2008 3:51 pm, променено общо 1 път.
Ето това ми харесва но аз искам да си направя корекции ... В смисъл да няма колелца а да е с крачета само които да са не по големи от 20 см. Едната страница ( лявата ) да ми е 70 см. а другата ( дясната ) да е 65 см. А самата клетка да е висока 150 см. или казано с крачетата 170 см. :-D А и тия външните хранилки и поилки да ги няма ... В смисъл да ги няма тия стълбички и хранилки/поилки които са над кафеза :) Следователно и горната тавичка отпада :)

Прикачен файл

Bird_Cages_Parrot_Cage.jpg
Bird_Cages_Parrot_Cage.jpg (93.25 KиБ) Видяна 6735 пъти

Прикачен файл

bird_cage.jpg
bird_cage.jpg (64.38 KиБ) Видяна 6742 пъти
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Ами браво, намерил си картинка. Красива клетка си харесал. Направи им я по-висока, да имат повечко пространсвто.
Сам ли ще я правиш или ще търсиш друг сръчко?
Я да те питам, какви пари би дал за клетката?
предпочитам сам да си я направя .... само искам да знам дали има някаква последователност и какър материал е най-добре да ползвам ... държа да е от дърво и мисля да я лакирам ....
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Недей така да държиш.
Птичките кълват дървото, поглъщат от лака и боята и опъват крачета.
Клетки се правят от бамбук или метал
Рядко от дърво и то от твърди дървесини. Съмнявам се да намериш подходящо дърво, че и да успееш да го обработиш.
  • 1
  • 2

Тема "Клетки" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: