Водни помпи, хидровори, ВИК, канали зация и др.
petar2kolev - специалист
Здравейте. Имам локално парно и до сега колкото пъти е трябвало да се справя с разни смени на вентили течове и др. съм успявал. Сега обаче се случи, че се наложи да пренавия едни калчища на един нипел на който е свързана гайката на тръбата с ал. вложка. Няколко пъти я навивах гайката на нипела и всеки път има едно леко сълзене точно под кайката надолу под тръбата. Нипела, който е навит на вентила е сух, резбата на нипела към гайката също е суха. Въпроса ми е защо се случва така и как бих могъл да спра сълзенето. Благодаря предварително за отговорите. Приятен ден.
Цецо - специалист
Ако позволява извади тръбата от гайката,отрежи част от края,вкарай в гайката и затегни.
VLADO66 - майстор
Това е проблем на евтините тръби и адаптори.Ако тръбата е къса за рязане,навий на нипела един нипел-муфа и смени адаптора при новия монтаж след като отрежеш тръбата.
ESPACE - майстор
Тия опечени О-пръстени по адапторите не се самовъзстановяват. Купи си нов адаптор.
montoya - майстор
Отвиваш гайката и навиваш малко кълчища на място на гумените уплътнители, надяваш тръбата и стягаш гайката

Тема "Връзка от тръба с алуминиева вложка към радиатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: