Мерси, а на теб бързо възстановяване.
Може пък да пробвам с пластмасова канелка.
Може пък да пробвам с пластмасова канелка.
Илчо Илиев написа:...Мерси за дългия пост с разяснения. Явно си зеле/сърмо-маниак.
алцек написа:Здравейте! Да се запиша и аз.От няколко дни и аз преточвам зелето.Но тази година за първи път го направих със морска сол и с предварително направена солена вода.Бидона е 120 л. ,и след като заредих зелките събра 80 л вода.Източих от водата и разтворих 2.5 кг морска сол,идва някъде около 320гр. сол на 10 л. вода.Кажете си мнението,малко ли е много ли е ? Както казах за първи път правя така зеле.Колкото хора, толкова и рецепти. Някой го прави 2%, аз - 4%. Ти си грубо казано по средата, трябва да стане.
алцек написа:З.Бидона е 120 л. ,и след като заредих зелките събра 80 л вода.Източих от водата и разтворих 2.5 кг морска сол,идва някъде около 320гр. сол на 10 л. вода.Кажете си мнението,малко ли е много ли е ?Аз съм на 2%, защото го къркам за мезе с ракията и задължително ще го пресичам с калиев сорбат след месец и така спирам ферментацията и образуването на бяла пелена.
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: