• 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
geniya - специалист
За постигане на по-добра КПД на Виадруса се поставят плочи, вярвам имаш.Допълнително се поставят и турбулатори, които са или ЗИГ-ЗАГ ламаринки, или спирални ламаринки.Във форума има снимки как и къде се поставят.
Ruseff - специалист
Айде и от мене едно предложение :) То е взаимствано де,но го изпълних,и работи прекрасно...В момента работи на въглища,че имам доста останали от миналата зима.Турболаторите не ги махам,свалям само плочите.http://youtu.be/Qw53yeka_Oc
Svezar - специалист
То освен пламъци друго не се вижда на този клип ама карай :)
Ruseff - специалист
Svezar написа:
То освен пламъци друго не се вижда на този клип ама карай :)
:drinkers: Черпиш по едно винце и вратна пържола и казвам повече :) .Майтап де.Един приятел го снима това с телефона.А сега сериозно.На мене и по-малко от това ми показаха.Има някаква логика за по-добро КПД-горелката нагрява под долната скара.Място за пепел бол,ако решиш например да изгориш някое и друго дръвце или чувалче кюмюр-няма проблем-махаш за минута плочите и си готов.Турболатори на горните димоотводи,кутията на горелката отвътре с огнеупорни тухли.Сега ше пробвам с още един ред тухли върху скарата,за тест.Чакам да застуди,да видим как ше е с горелката.
filmatoplo - майстор
Това е супер решение , да се повдигне съществуващия Виадрус и под него да се сложи Грейко , кеф ти пелети,кеф ти дърва :) , място за пепел също има :) .
ico_3 - специалист
[quote="filmatoplo"]Това е супер решение , да се повдигне съществуващия Виадрус и под него да се сложи Грейко , кеф ти пелети,кеф ти дърва :) , място за пепел също има :) .[/quote]

Това ми го предложиха като вариант ама трябваше да се изръся още 500 лв.Кутия под Виадруса и с огнеупорни тухли вътре.
milenskior - специалист
filmatoplo написа:
Това е супер решение , да се повдигне съществуващия Виадрус и под него да се сложи Грейко , кеф ти пелети,кеф ти дърва :) , място за пепел също има :) .
Именно такова нещо съм замислил и аз за догодина, само че кутията от долу мисля да я направя от два слоя ламарина и по средата да сложа вата за изолация.
Самата кутия не би трябвало да се нагрява много, тъй като горелката е с вертикален пламък и той трябва да отива директно в котела.
Ruseff - специалист
За 26-цата Виадрус това май е най-добрия вариант.Директно на вратичката не става,трябва предкамера,и май Грейко не става,да ме поправите,ако греша.Ама кеф цена няма.Предкамерата и тя е стотинки-около триста искат за нея,мисля.
Radoslaw - специалист
milenskior написа:
filmatoplo написа:
Именно такова нещо съм замислил и аз за догодина, само че кутията от долу мисля да я направя от два слоя ламарина и по средата да сложа вата за изолация.
Самата кутия не би трябвало да се нагрява много, тъй като горелката е с вертикален пламък и той трябва да отива директно в котела.

Не ,че откриваме топлата вода,хората с ретортни горелки отдавна го правят и са наясно но все пак за непосветените.

Прикачен файл

jpg.jpg
jpg.jpg (14.64 KиБ) Видяна 2904 пъти
milenskior - специалист
Е да де.
Подобно нещо искам и аз да си направя, само че няма да има такава врата а ще сложа един голям пепелник под горелката който да събира достатъчно пепел за няколко дни като се горят слънчогледови пелети.
От известно време разглеждам материалите в нета и събирам "идеи".
Имам материалната възможност да си изработя почти всичко от метал, тъй че не би трябвало да е проблем да си направя каквото реша.
  • 1
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: