• 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
mitko i - напреднал
Да, гледал съм го много пъти този клип и съм напълно съгласен с теб tttttd. Възможно е разхода да идва от котела.
ttttttd - специалист
mitko i написа:
Да, гледал съм го много пъти този клип и съм напълно съгласен с теб tttttd. Възможно е разхода да идва от котела.
Виж кошничките как са намалени от страни за да ползваш същото тяло.По този начин сваляш разхода и се губи смисъла да правиш по малко тяло.
ttttttd - специалист
filmatoplo написа:
Моята сега я тествах , като с едно гофре обдухвам от време на време под делителя , значи ако го направя това автоматично през 5 минути да ми духва за по 2 секунди -ще работи супер чисто без натрупване , как да го реализирам с какъв маломощен вентилатор .
Просто отворите на гърловината за подаването на пелетите ги увеличи.Ако имаш пак запушвания делитела на 1,5см от идвете страни и ако имаш пак запушвания премести наклонената решетка на 60градуса.При тези промени не тръгнели не търси вината в горелката.
mitko i - напреднал
Щте сваля разхода, но дали щте вдига градуси? Котела както казах ми е чугунен едноходов. От там имам и загуби, преразход поне 30%, как мислиш tttttd?
ttttttd - специалист
mitko i написа:
Щте сваля разхода, но дали щте вдига градуси? Котела както казах ми е чугунен едноходов. От там имам и загуби, преразход поне 30%, как мислиш tttttd?
загрей си системата извади голямата кошничка сложи малката и ще разбереш истината веднъж за винаги.Но котела си ти е ламя.
judas - специалист
Поддържа 55 градуса, около 4кг пелети за 2 часа, но при тази температура е хладно вкъщи.
mitko i - напреднал
Щте последвам съвета ти, надявам се да има ефект. Относно котела, май наистина си е ламя. Трябва ми 3 или 4 ходов котел. Тогава щте има ефект...
ttttttd - специалист
Колеги качете снимки на котлите с горелките за да не превръщаме темата в чат.Много по лесно е когато има клип или снимки.
judas - специалист
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 85109d.JPG
http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?i ... 85187v.JPG
ttttttd, не съм много убеден, че ще разбереш нещо от снимките, но...
За три часа около 6кг пелети, поддържа 60 градуса, без бойлер.
filmatoplo - майстор
Е моята е като оригиналните руски почти , с бункер и покривало на самата горелка , + вратичка .А горивната камера ми е 1 към 1 с твоята .В момента не и обръщам внимание , сипах и повече пелети , и забелязвам че с повече пелети по малко гори , детето е по слипове и е топло у нас хем нямам изолация грам .печката държи 55 градуса постоянно със средната решетка .
  • 1
  • 61
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: