• 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 1144
Нека намерим най-тънките цени.
Chefo77 - майстор
Е какво да добавя към предишното си мнение, че не ти стигна?
Под "брутално" имам предвид, че долния край на ножа ходи сигурно с 5 мм напред-назад, много силно "маха".
Освен лазера нямам други забележки.
nikolovvd - майстор
Е-е-е Чефо, излагаш се!
На професионалист като теб по му приляга Макита, Хилти или в най-лошия случай Бош. :? :roll:
Chefo77 - майстор
nikolovvd написа:
Е-е-е Чефо, излагаш се!
На професионалист като теб по му приляга Макита, Хилти или в най-лошия случай Бош. :? :roll:
Николов, аз имам Bosch GST 75 BE. Прекрасно зеге! Парксайд-а го използвам само за рязане на плоскости - за да си запазя Бош-а - и то 9-12-15 мм. За по-нагоре си имам ръчен циркуляр (даже 2) :lol:
I_van - напреднал
Chefo77 написа:
Е какво да добавя към предишното си мнение, че не ти стигна?
Под "брутално" имам предвид, че долния край на ножа ходи сигурно с 5 мм напред-назад, много силно "маха".
Освен лазера нямам други забележки.
Не съм запознат с принципа му на работа и реших, че махането е негативно явление при рязането. Благодаря за разяснението. :prayer:
stan73 - майстор
razli4en73 написа:
Еee..най накрая някой да ни разясни как ставали нещата :?
Това, че ме бъзикаш, дали ще омаловажи глупостите, които си написал по-рано ?
stan73 - майстор
mitko64 написа:
razli4en73 написа:
Абе тоя шмиргел някой не писа ли,че бил на 30 евра в немско,май пак ни нацепиха.Между другото имам чувството,че ни следят форума,кой какво чака и иска да си купи.
Беше 30 евра, ама само онлайн(вече не го и виждам, явно е изчерпан), като сложиш още 5 за доставка става близко до нашата цена. Купувахме оттам онлайн(два дремела, свредла СДС и перфоратор) и е много шантава система- за всеки артикул те цакат 5 евро, само дремелите минаха като една доставка и после с DHL ти ги доставят в различни дни. Свредлата ги бяха заебали пред входната врата- звъняли, ама нямаше никой. Иначе в гръцко шмиргела го пуснаха на 39 евро
Този комбиниран шмиргел и лентов шлайф сякаш използва нестандартни консумативи. Струва ми се, че са по-тесни от на другият ми (пак лидълски), а и по-дълги. Дали ще се намират лесно ? Как стои и въпросът с цената им ?
Иначе съм привлечен и от това, че производителят бил Гризли.
Също ме притеснява и малката му мощност. Моят е 900 и е достатъчен, но на този пишеше, че е 200 (вероятно натрупаната кинетична енергия в развъртяният шмиргел ще му помага (в ролята на маховик)), но все пак ми се вижда малко... Ти имаш ли вече машината, пробвал ли си я ?
mitko64 - майстор
Коланите са същия размер като на Райдер. От ценовото проучване, което правих миналата седмица са около 7 лв. бройката. Има различни едрини. Иначе чакам в четвъртък да я купя, за да сменя невероятният боклук който имам- Ferm. Сигурно има и други производители. Ползвам случая да дам мнение за един лидълски продукт от серията за бога братя, не купувайте! Става въпрос за комплекта хатиено тиксо за облепване на OM- Klebertechnik. В какъв филм се вкарах с този боклук. Преди две седмици облепих прозореца и вратата на балкона, да не ги напръскам с ъглошлайфа. После шпакловане и боядисване покрай тях, и вчера тръгнах да изрязвам и разлепвам, та половин ден съм чегъртал с шпаклата. Това чудо се спекло като битум, кисна го с вода, само се дере хартията на места. Опитвах със спирт, същата работа. Накрая абразива на Роли реши проблема. Вече, освен Тesa, друго нищо не купувам. Понеже стана въпрос за колонната бормашина на Парксайд, и аз и се точа, но едва ли това има общо, с това да ги провокирам да я пуснат. От 2009г. не са имали предложение за нея, а с Ейнхел май нещата са се разсъхнали- изчезнаха всичките им продукти. Гледам произвеждат главно за Аldi.
За мощността на шмиргела- моят е 150W и освен за точене на свредла, за друго не става. 240W не знам как ще бъде, но предполагам по- добре. а 900W си е истински шмиргел, с такъв тъста си точи стругарските ножове, няма спиране при натиск.
stan73 - майстор
Добре де, 7 лева не е ли скъпо за един колан. За моята машина в най обикновена железария - колана е 2.50. Преди от Лидл (като купувах и машината) си бях купил някакви техни, цената не помня вече точно, но не надвишаваше лев и нещо за бройка. В Баумакс 10 броя 75x533 mm са 10 лева (от техните, брандирани като OK ), а скоро имаха някаква разпродажба - 10 броя с еднаква едрина (60 или 80 грит за 3 лева (общо) само ! ) или за 3,60 лева 10 броя с грит асорти (което пак си е супер). Цените са несравними. Да не говорим за разликите в мощностите. Май ще преценя на място но сякаш зверската цена на консумативите ме отказа за сега. Не е изключено Лидл да пуснат с машината в продажба и техни си консумативи на по-човешка цена, щото например като правя някой сериозен нож от брутално яката ресорна стомана отиват поне по 2 или 3 колана, та при цена от 7 лв. за бр. ще е много неприятно.

П.П. Между другото - за почистване на останки от какъвто и да било вид тиксо (и производни) съм опитвал какво ли не (и наистина филмът е голям и гаден), но досега най-приемливи резултати имах с готиният обезмаслител Мелио (той става и за още куп приложения де...). Във форума на Фолксваген БГ бяха го препоръчали (от там научих за него преди доста години), та купих си го и е на практика един от най-готините почистващи препарати, които съм ползвал през живота си.
mitko64 - майстор
И аз се назобах с лидълски колани за лентовия, вярно евтини са и вършат работа, но бързичко се износват. Преди години купувах от една железария на Павлово, някакви немски по 3,5 лв. парчето, бяха страхотни, но вече ги няма. Ти си имаш истински шмиргел, имаш и лентов шлайф, та спокойно може да пасуваш в четвъртък. На мене задължително ми трябва шмиргел, че този Ферм така тресе, че ще се разпадне масата.
stan73 - майстор
Да, май ще го пропусна (все пак ще го прегледам, нали е Гризли (една от любимите ми фирми)).
Виж обаче какво намерих за консумативите:
http://el-mashini.bg/product/1110/shkur ... m-5br.html
5 броя колани за общо 7 лева - така се търпи. (но ако единият е 7 лева - поне за мен е неприемливо).
Последна промяна от stan73 на съб ное 01, 2014 7:19 am, променено общо 1 път.
  • 1
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 76
  • 1144

Тема "Промоция в Lidl на Parkside и Powerfix инструменти - 2" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: