• 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 23
Всичко за дърводелството
ZEDYCUS - майстор
Имам мазе, ама е претъпкано с боклуци и съответно неизползваемо, на открито по добре се работи. :-D
Гроздето не е узряло още. :lol:
bimbaeco - майстор
Това решение лично мен много ме впечатли:
https://www.youtube.com/watch?v=vzgll4E ... LGOIy-6TsQ
Па после пак ме обвинявайте, че следя само американците и канадците :-D
Ето повече информация:
http://www.instwood.com/2014/09/blog-post.html

П.С.
Миро, успя ли вече да сефтосаш масата?
Мавритчо, и твоята маса е станала хубава =D>
ZEDYCUS - майстор
Мишо страхотна идея е това за малко място. Лесно подвижна и сгъваема при това. :partyman:
miro-penchev - специалист
Ползвам я цяло лято вече масата :) но не съм правил нищо сложно, че градината не ми оставяше много свободно време, но сега с настъпването на зимата съм запланирал няколко по-сложни неща, вече съм си начертал схема за единично детско легло, с чекмеджета отдолу, материала съм изчислил и следващата седмица ще го вземам, ще питам разни работи и по него, като видя зор :)
Иначе масата вече отнесе няколко драскотини с триона :D и хлапетата леко я щамповаха с едни триъгълни трупчета с тъмен лак :rolleyes: иначе и баджанака като я видя лятото се изненада, че аз съм си я правил :roll:
bimbaeco - майстор
Есента правих детско легло, та ми е още прясно - ще давам акъл :-D .
Децата са ти направили услуга, ако си стои така нова и лъскава няма да се отпуснеш и да работиш спокойно.
mitko64 - майстор
Като става въпрос за пестене на място, най ме впечатляват работните маси тип Jaw Horse. Според мене е изпълнимо за направи си сам, само системата с педала за затягане не мога да разгадая.
kendal - специалист
Много съм зле с английския ама да те поправя докато не те е видял Bimbaeco -saw horse мисля че е термина :-D .Ако греша ще науча нещо ново.
mitko64 - майстор
Сигурно е така термина, не споря. Аз го преписах дословно от сайта на Hornbach, там за сефте видях такова магаре на Worx(докато не отворих клипа, се пулех, за какво служи).
nikolson - майстор
Jaw horse е. На магарето отгоре има стягащи челюсти. Може да се направи и с това.
Прикачен файл:
head clamp.jpg
head clamp.jpg (27.52 KиБ) Видяна 1782 пъти
mitko64 - майстор
Да, и така ще стане, изпълнимо е със заварки. Само малко ще бъде мотане при смяна на обхвата, ако се направят и двете челюсти с болтова връзка( според мене е изпълнимо едната челюст с клин, през различни отвори на опората. Това с педала, предполагам е ексцентрик.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 23

Тема "DIY: Работна маса/дърводелски тезгях" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: