Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
koveslav - майстор
Повлиян от темата на колегата и аз напарвих набързо една стойка за разбичване с ръчен циркуляр.И понеже метала ми се отдава повече от дървенията,направих всичко метално.Преработих стара стойка от бензинова водна помпа,поспънах я против вибрации.Получи се много леко и стабилно приспособление.Плота е от 3мм ламарина.Циркуляра се сваля и поставя много бързо и си работи като ръчен.

Прикачен файл

Photo0350.jpg

Прикачен файл

Photo0349.jpg
amxcs - специалист
Супер е станал, поздравления!

И аз като колегата с палетите, само че от щайги си заделих "няколко" летвички.
Изображение Изображение

Белите май са топола, жълтите липа.
Още 3 пъти по толкова отидеха за горене - криви и дефектни.
amxcs - специалист
Чудех се дали няма да стане, ако китна цялата маса и я мина по този начин с шкурка или с голямо трупче :?
https://www.youtube.com/watch?v=HyKN52HD6RU#t=693

Според мен идеята е добра, само че чудя с времето какво ще стане с кита?

И също се чудя накрая дали може да се покрие е нещо отгоре?
amxcs - специалист
Плота е алуминиев, имаше капки лепило почти навсякъде, но тъй като беше мръсен не си личеха. Изчистих ги, изшкурих с 500 и плота лъсна и сега е сравнително прав.
Направих си Г образен водач от много твърдо дърво и стана екстра. Не знам с какво се смазва, но пробвах с нафта и стана супер (за сега).
Sagittarius63 - специалист
Да попитам и аз отбора на знаещите.Заразен и аз като колегите от прегледаното до тук, реших да ъпгрейдвам един циркуляр правен на бързо преди 30 и няколко години,и не ползуван от тогава.Идеята ми е да направя подвижен диска на циркуляра,като поставя двигателя и оста на циркуляра на шейна.За движението нагоре и надолу ще използувам един крик от BMW.Тъй като двигателят е 1.1kw 1400об. а прочетох, че е добре да е около 3000, купих нов - 2.2kw 2880об.Шайбата на двигателя е малко по-голяма от шайбата на циркуляра, така че оборотите ще се вдигнат над 3000,което мисля че ще е достатъчно.Реших да преправя и цялата стойка с по-голям размер винкел,с цел намаляване на вибрацията.Та въпроса ми е за разклинващия нож.На едно место пише, че трябва да е с 1мм по-тесен от дебелината на диска, а на друго леко по-дебел или с дебелината на диска.Кое от двете е вярното и ножа трябва ли да е подвижен, да следва движението на диска нагоре-надолу,или може да е неподвижен.И другото което искам да попитам е относно плота.Мисля да го направя от водоустойчив шперплат,но чух че, имало Български и Китайски.Българският бил по-здрав,така ли е и ако попадна на недобросъвестен търговец, как да ги различа.
maleeeestrax - специалист
За шперплата мога да ти кажа че по соц. време продаваха водоустойчив който беше пропит изцяло с водоустойчиви смоли и беше доста по-здрав и тъмен на цвят кант дори след като го отрежеш а сега китайския е минат канта със грунд и като го прережеш вътре е бяла топола.Разклинващия нож си мисля че е дебел колкото циркуляра но е и висок колкото него(подават се еднакво над плота) трябва да се движат заедно.Поне на фабричните машини е така. :supz:

Тема "Въпрос за циркуляр за малки летвички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: