Най - вълнуващия въпрос зимно време.
slivnalia - напреднал
Изображение

Изображение

Изображение
Изображение
Изображение

Ето ви някоя снимчица вижда се ясно че тръбите са различни по диаметър,те са така около два метра след това минават на ф 16 и двете.А иначе къщата е с дограма ,таваните са с картон и вата,измазана е ,няма изолация,преди я отоплях пак с печки на дърва и съм нямал проблеми.Много ,много ме притеснява че камината идва малко киловати,дано не е това че изгорях с 500 лева.
koveslav - майстор
Според мен не е правилно изградена системата.Успоредно са ти вързани тръбите и за тая малка система,мисля че добре е тръгнато на ф20 от камината.Виждат се отклоненията за първия радиатор.Но тези тръби трябва да вървят на ф20 поне до предпоследния радиатор по пътя си и чак за последния могат направо да се редуцират на ф16 и да захранят и него.Ако наистина рано минават на ф16 няма да имаш достатъчно дебит за следващите радиатори и лирата.И е много вероятно основния поток да ти е въртял през първия радиатор и след като си го затворил да са станали малко по-нормални нещата и топлата вода да е започнала да достига макар и трудно до следващите радиатори.Това според мен обяснява и шума на ризата-не я охлаждаш достатъчно заради малкия дебит през системата. и дори и при 70 градуса в нея в стаите ти е студено.Моята риза съм я чувал при особено силен огън и температура над 70 градуса,когато сме прекалили с дървата.В този случай изпускам малко топла вода от бойлера,за да дръпне температура и ризата млъква веднага.Май това,което ти описах ще ти проблема,а мощността ще се изясни след като си оправиш нещата.
krasi92 - майстор
Каква е общата мощност на камината .Какъв е типа на радиаторите. Струва ми се слабичка тази камина за посред зима
slivnalia - напреднал
krasi92 написа:
Каква е общата мощност на камината .Какъв е типа на радиаторите. Струва ми се слабичка тази камина за посред зима
Отоплявам две стай по 13 квадрата ,коридор ,баня ,а камината е в хола.Та в двете стай ми сложиха радиатори по 3 киловата ,в коридора киловат и седемстотин,в банята лира 770 вата а камината е 10 киловата
slivnalia - напреднал
koveslav написа:
И е много вероятно основния поток да ти е въртял през първия радиатор и след като си го затворил да са станали малко по-нормални нещата и топлата вода да е започнала да достига макар и трудно до следващите радиатори.
Още нещо няма значение кой радиатор спирам ,днес спрях последния и пак нещата са добре ,няма шум .Да те разбирам ли че трябва да търся някой да ми сменя тръбите?
krasi92 - майстор
10 киловата мощност на водната риза са достатъчни .свързването на кръст на радиаторите при магистрална линия ф20мм.би било решение на проблема със затоплянето на помещенията
koveslav - майстор
slivnalia написа:
koveslav написа:
И е много вероятно основния поток да ти е въртял през първия радиатор и след като си го затворил да са станали малко по-нормални нещата и топлата вода да е започнала да достига макар и трудно до следващите радиатори.
Още нещо няма значение кой радиатор спирам ,днес спрях последния и пак нещата са добре ,няма шум .Да те разбирам ли че трябва да търся някой да ми сменя тръбите?

Не се чувствам чак толкова вещ по темата,за да мога чак да препоръчвам.Мога да ти кажа кое решение е стандартно и кое не,но бих те посъветвал да се обърнеш към специалист за окончателно решение.Има доста такива тук,във форума,попрочети,ще се ориентираш.
LazarGanev - "Велик майстор"
slivnalia, я виж да не би камината да ти е наклонена назад? Направи така, че задния край да е по-висок от предния, за да може въздуха да излиза от нея лесно
plamenmaistora - специалист
Моята система е подобна но трьбата мие 26 после 20 найнакрая в радиаторите на 16.
slivnalia - напреднал
krasi92 написа:
10 киловата мощност на водната риза са достатъчни .свързването на кръст на радиаторите при магистрална линия ф20мм.би било решение на проблема със затоплянето на помещенията
Краси как да го разбирам това на кръст :?:

Тема "Проблем с локално парно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: