• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
radius - майстор
Ето как свързах заземлението на ел. таблото с шината :
Прикачен файл:
IMG3769.jpg
После увих стегнато с Бишоп (от оригиналния с хартиената ролка :wink: ) :
Прикачен файл:
IMG3770.jpg
После намазах обилно с Боди (битумен грунд):
Прикачен файл:
IMG3771.jpg
Тази връзка може и да остане над терена, макар че смятам, че е защитена от влага.
Днес се сетих нещо което ме замисли - като мерят съпр. към земя, откачам шините на мълниеприемника и мерят. Но показаната връзка е неразглобяема и ще остане свързана. През нулата на ел. таблото ще е свързана и с земното на стълба. Дали е проблем за измерването?
Мога да откача кабела от ел.таблото, но дали се налага?
Junak - майстор
Има прибор като токови клещи, мери без откачване. Само да може да обхване кабела...
radius - майстор
Малко да поясня, имам предвид измерването на заземлението на мълниезащитата ( към което е свързано и това на ел. таблото). По проект нямам собствено земно на ел. таблото, правя го на добра воля. Така че ме интересува дали няма да обърка по описания от мен начин, меренето на заземлението на мълниезащитата от разделителната клема.
radius - майстор
Тия дни ме гложди една мисла. Понеже скъпия контролер и самата термопомпа са захранени от монофазната партида, не трябва ли и на нея да сложа един катоден отводител? За който не му се чете дотук, ситуацията е следната, имам 2 партиди монофазна и трифазна, взети от един и същ стълб. Монофазната мисля че е на L2 но това е без значение. Двете табла в къщата са с общо земно. Трифазното има катоден отводител 3L+N. Спазил съм минималните дължини на контурите според инструкцията на шнайдер. Но какво става с монофазното табло при пренапрежение на L2 например? По-добре ли е или по-зле, че имам отводител на трифазната партида?
Прикачен файл:
grum.jpeg
grum.jpeg (111.02 KиБ) Видяна 749 пъти
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Изграждане на заземления, катоден отводител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: