• 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
judas - специалист
Изглежда с падането на температурата навън, тягата се вдигна. С малката решетка 2кг пелети на час, 50 - 65 градуса.
За качеството на пелетите никой нищо не каза.
П.С. Пропускам да спомена, че коминът ми минава през кухнята и отдава доста топлина, тоест загубите не са особено големи.
filmatoplo - майстор
Същата работа съм и аз -кюнците минават в кухнята , от печката парят но до като стигнат до комина вече са едва 25-30 градуса , и затова няма тяга -няма как да накарам дима да е по топъл -клапата ми е отворена докрай .Вашите комини луди ли са че имат такава тяга . :wink:

Не знам дали има значение -отворчетата ми са 8 мм по 3 броя от всяка страна ..
judas - специалист
Сложих за бункер едно спукано керамично казанче за тоалетна. Притворил съм наполовина клапата, да видим колко ще изгори днес на малката решетка. Иначе поддържа 60 градуса.
ttttttd - специалист
judas& От снимките видях че разстоянието от наклонената решетка до делителя не е нужното.Двата крайни реда на горелката са ти запушени.Това говори,че отворите за въздуха на входа на пелетите са изместени по към средата и така ти остават зони без свеж въздух.И именно там имаш нагар.Нямаш кожух (съответно вратичка)а той е особено важен за подаване на затоплен въздух към наклонената решетка за да не се преохлажда съответно задръства.А създава и допълнително ускорение на въздуха преминаващ през горелката.Трябва си хубав уплътнен бункер.Самата тежест на пелетите ги уплътнява в подаването и горелката работи различно.
filmatoplo - майстор
Защо се качва този огън нагоре при мен не мога да разбера :? Пуши в бункера и това е , освен да го ползвам за опушване на риба и месо :) .Оправя ли това и съм 6 .
joro39 - специалист
като няма тяга така е ,в мойта като и хвърля два парцала и полудяваше ама е вече история
judas - специалист
Благодаря ти, ttttttd. Ще действам да отстранявам недостатъците. Между другото днес свалих доста разхода - около 1,5 кг на час, може би защото бункерът е по-стабилен и притварям клапата на котела.
Здравейте и от мен :yawinkle:

Благодаря на всички за предоставеното инфо за горелките на пелети.
Направил съм кошничката и до няколко дни мисля да съм я монтирал на вратичката на Прити 17кв :roll:
Ако някой има монтаж на такъва камина,моля да сподели как стоят нещата
Искам само да добавя за хората,които злорадстват по форумите,както и в този...да го правят във отделен форум.Като не помагаш,поне не пречи.
Па нямало да стане,па тва па онова хихихи.То и вътрешно тяло на климатик,не можеше да работи вързано за парно,ама при мен работят две от 2 години.Но това е друга тема.
Прикачен файл:
Снимка1204.jpg
Прикачен файл:
Снимка1205.jpg
Прикачен файл:
Снимка1209.jpg
Прикачен файл:
Снимка1210.jpg
Прикачен файл:
Снимка1208.jpg
Последна промяна от Robertodan на пон ное 03, 2014 6:35 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 62
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: