• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
Здравейте! Аз не съм майстор но сам си правя една баничка.
Преди време изравних стените с мазилка. Стана равно според мен. Използвах външна мазилка за целта. не знам каква точно е. Тавана го изравних с “бяла циментова мазилка“.
сега реших върху тавана и стените да залепя пвц ламперия. Не искам да ползвам от тая пяна за лепене на пвц прозорци. защото аз работя бавно и ще ми изсъхне. пък и жената настоява да няма кухи пространства никъде.
искам да ползвам лепило за плочки. ще го мажа все едно лепя плочки- с гребена. ще ми е по лесно да го работя и кухите пространства ще са минимални.
ще залепне ли? и на тавана?
и ако ползвам “строително монтажно лепило“(в силиконени шишета идва)?
аз съм лепял всичко върху всичко с него в миналото но все малки детайли. не знам дали ще почне да стяга прекалено бързо ако го мажа на площта на ламперията(2.50х25)?
шоп - майстор
с монтажно лепило ще стане. Можещ да лепиш ламперията на "кюфтета" така няма да имаш проблеми със бързото стягане и ще имаш 10-15 мин за корекции и наместване. ПВЦ ламперията е много лека и ще се монтира много лесно на тавана. Друг е въпроса дали няма да ти е по-евтино върху дървени летвички 20х10мм дюбелирани през 30-40 см на тавана и стените.
Успехи!
шоп - майстор
шоп написа:
с монтажно лепило ще стане. Можещ да лепиш ламперията на "кюфтета" така няма да имаш проблеми с бързото стягане и ще имаш 10-15 мин за корекции и наместване. ПВЦ ламперията е много лека и ще се монтира много лесно на тавана. Друг е въпроса дали няма да ти е по-евтино върху дървени летвички 20х10мм дюбелирани през 30-40 см на тавана и стените.
Успехи!
шоп написа:
с монтажно лепило ще стане. Можещ да лепиш ламперията на "кюфтета" така няма да имаш проблеми със бързото стягане и ще имаш 10-15 мин за корекции и наместване. ПВЦ ламперията е много лека и ще се монтира много лесно на тавана. Друг е въпроса дали няма да ти е по-евтино върху дървени летвички 20х10мм дюбелирани през 30-40 см на тавана и стените.
Успехи!
благодаря! сега търся някое евтино монтажно лепило че ще ме разори за цялата баня защото искам да му нанеса много линии близко една до друга(да изглежда подобно на нанесено с гребен) за да може да остане по-малко пространство под ламперията.
(не мога да използвам летвички заради празните пространства. освен това жената не иска да стеснявам пространството в банята. 1см ще ѝ е прекалено много. като изравнях една от стените мазилката стана 1см дебела защото имах да крия кабели и жената откачи- каза че ще каустрофобира в 1см по-тясна баня....)
шоп - майстор
Не е нужно да полагаш лепилото "подобие на гребен" според мен ако го положиш на околовръст и сложиш един Х през средата е достатъчно. Панела е като перо лек, контактната площ голяма и няма да имаш проблеми. Като притиснеш хубаво отдолу ще остане кухина 1-2 мм която е допълнителна топло и шумоизолация. Преди дни купувах от Бриколажа T rex лепило за 6-7 лв и монтирах первази на паркет и первази на врати и е добро.
Иначе масово са около 9-10 лв

Имаше и едно Профи или Проби ( не си спомням) за 3-4 лв опаковката, но май в него има ацетон и трябва да направиш проба да не разяде ПВЦ то
шоп написа:
Не е нужно да полагаш лепилото "подобие на гребен" според мен ако го положиш на околовръст и сложиш един Х през средата е достатъчно. Панела е като перо лек, контактната площ голяма и няма да имаш проблеми. Като притиснеш хубаво отдолу ще остане кухина 1-2 мм която е допълнителна топло и шумоизолация. Преди дни купувах от Бриколажа T rex лепило за 6-7 лв и монтирах первази на паркет и первази на врати и е добро.
Иначе масово са около 9-10 лв

Имаше и едно Профи или Проби ( не си спомням) за 3-4 лв опаковката, но май в него има ацетон и трябва да направиш проба да не разяде ПВЦ то
разбрано! много ти благодаря за помоща!
mcm - специалист
Ето с това я лепих

http://denbraven-bg.com/page.php?index=22

основата е стара мазилка, варосана и част от нея боядисана с блажна боя. Лепи здраво, но заедно с лепенето кова ламперията директно в мазилката с тапицерски гвоздеи, а където не позволява директно коване, закрепям с дюбел и винт. Около 9 лв взех опаковката, не е необходимо да слагаш много, налагай всеки лист на мястото му предварително, ако ляга плътно, слагаш малко колкото да го закрепиш, ако е крива стената тогава слагаш пове4е там където има нужда. Разхода е относителен с 2 опаковки съм поставял 5 пакета пвц ламперия, а на друго място едва ми стигнаха за 3 пакета.

П.П. Силикона е черен, ако решиш да го ползваш, съобрази какъв цвят ще ти е ламперията, и дали няма да прозира отдолу лепилото.
  • 1
  • 2

Тема "лепене на пвц ламперия на стената в банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: