• 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 1565
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
lusynik - специалист
Колкото до дистрибутирането,монтажа и настройката на горелките Грейко,на сайта на фирмата има списък и телефони за връзка.От там е лесно.Избираш най-близкия,звъниш и се договаряш за ден и час!Не виждам защо се правят драми?Поздрави!
Svezar - специалист
Драмата е че като се обадиш на най-близкия монтажник на горелки,той идва слага горелката,пали я да видиш какъв як пламък прави и заминава ,а то от тук нататък почва "интересното" с тази техника и ако си някой без никакви технически умения и не ползваш интернет за да намираш отговор на важни въпроси обикновено се стига до страшен разход на пелети или до питане защо аджеба тая горелка не може да ме стопли :-D А ако решиш да се обадиш на монтажника да питаш нещо,той или няма да знае или ще ти каже че щом горелката работи той си е свършил работата и няма как да ти помогне !
ico_3 - специалист
[quote="milenskior"]Ето ги въпросните турболатори, които монтирах в моя котел:
[img]http://media.snimka.bg/s1/4015/034273443.jpg?r=0[/img]
[img]http://media.snimka.bg/s1/4015/034273438.jpg?r=0[/img]
Пак уточнявам, че това бяха първоначалните ламаринки, след това увеличих ширината и.
Котела е доста мръсен, но така става като се горят слънчогледови пелети.
Искам пак да попитам при каква максимална температура на изходящите газове мога да считам, че съм постигнал добро КПД на котела?[/quote]

Колко разход ти дава със слънчогледовите пелети,заслужават ли си?
milenskior - специалист
ico_3 написа:
milenskior написа:
Ето ги въпросните турболатори, които монтирах в моя котел:
Изображение
Изображение
Пак уточнявам, че това бяха първоначалните ламаринки, след това увеличих ширината и.
Котела е доста мръсен, но така става като се горят слънчогледови пелети.
Искам пак да попитам при каква максимална температура на изходящите газове мога да считам, че съм постигнал добро КПД на котела?

Колко разход ти дава със слънчогледовите пелети,заслужават ли си?
Все още не съм засекал разхода нито със слънчогледовите, нито с дървестните, тъй като горелката работи по няколко часа на ден сутрин и вечер, понеже е топло времето.
А и за да гори само слънчогледови трябва да съм си в къщи за да чистя пепелта през 3-4 часа.
Като стегне студа да гори по цял ден и съм си повече време в къщи(сигурно покрай коледа) ще засеча какъв е разхода с едните и другите пелети.
Засега изводите ми са, че слънчогледовите са по-малко калорични, но пък горят добре и горелката няма проблеми нито с паленето и, нито с горенето.
Все пак ако се окаже, че е по евтино със слънчогледовите пелети, то за да мога да ги ползвам както другите ще трябва да си преработя котела с огнище под него и достатъчно голям пепелник, който да побира пепел поне от 24 часа горене на сл. пелети.
Така или иначе аз това съм го запланувал за догодина дори и да не излезе сметката пак ще го направя.
geniya - специалист
Днес и аз сложих заг-заг ламарини във Виадруса, ефект има и то голям. :drinkers: На пипане гофрето се охлади доста и се надявам и пелетите да вървят по-малко. :rock: Благодаря на milenskior за споделените размери. :partyman:
milenskior - специалист
Радвам се че съм бил полезен.
При мен и преди да сложа турболаторите кюнеца се държеше с ръка.
Най-точно ще каже термометъра какъв е ефекта, но в наше село няма от къде да взема.
filmatoplo - майстор
Ей -не си преписвайте заслуги които аз съм измислил и казал тук :wink: Шините зиг-заг са мое дело .
lusynik - специалист
Давай конкретика.Закачи ги на таблото на срама,че да се знае кой какъв е!Другото е празнодумие.Поздрави!
filmatoplo - майстор
За разлика от някой хора знам за Ламинарно и Турболентно движение на газовете наречени Флуиди . :lol:
ico_3 - специалист
[quote="LazarGanev"][quote="geniya"]Това ми са настройките в момента:
Дано да съвпаднат на някои пелети, тяга и т.н.

Cleaning setup
Fan 20sec
Cleaner 1sec
Statrting setup
Retries 3
F.Load 90sec
Heater 00sec
46% 4min
Fan 42% 6min
Unfolding setup
Time 1 30sec
Time2 50sec
Power 2
Burning Power
oC
P3 dT 8
P2 dT 4
P1 dT 0
Setup P3
Load 3.3sec
Cycle 20sec
Fan 50%
Setup P2
Load 2,4sec
Cycle 20sec
Fan 44%
Setup P1
Load 1,9sec
Cycle 25sec
Fan 40%
Suspend
Fan 5%
Suspend Time
Max 60min
Supplier Mode
Variable да
Fixed
Duty 120%
IR Level Setup
> 70/10s
< 10/90s[/quote]
geniya, Защо се лишаваш от минималната мощност и оставяш само 2 на разположение - много ли са ти 3? А в същото време си сложил настройки :? ?[/quote]

Някой от професионалистите може ли да сподели оптимални настройки на Грейкото в този вид.Предварително Ви благодаря.
  • 1
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 62
  • 1565

Тема "Пелетни горелки GREYKO BMG и RB" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: