Най - вълнуващия въпрос зимно време.
liusien - специалист
Здравейте, майстори и потребители като мен!
Накратко - предишни зимни сезони пак съм писал тук и съм питал, но сега въпроса ми е малко по-различен. В къщи имаме газов кондензен котел марка "Де Дитрих 24/28 КВт", който е и проточен за БГВ. Във времето постепенно направих каквото можах - смених дограмата, това лято направих и топлоизолация на къщичката ни с фибран с дебелина 5 сантиметра... В момента газовия котел се контролира от стаен термометър, който регулира градусите в стаята. Въпроса ми е следния - след като се има пред вид, че котела е кондензен, на каква температура ще е най-добре да се настрои да работи котела когато подгрява водата за радиаторите? В момента съм настроил температурата да е 45 градуса. Ако се вдигнат градусите, няма ли по-бързо да се стоплят стаите, защото сега ми прави впечатление, че сравнително често се включва котела да работи?... Благодаря ви за съветите... :)
Krelion - специалист
45 за радиатори е малко.
liusien - специалист
Krelion написа:
45 за радиатори е малко.
Настроих температурата на 55 градуса, пък на късмет!... Само не знам, при това положение дали се ползва кондензния ефект... Нали той е уж за икономия...

Тема "Моля за съвет..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: