Всички въпроси за вилата.
hidrazin - майстор
Без да се задълбочавам много в търсенето:
Продавам метални колове па ограда
http://www.malkiobyavi.com/imoti2/detai ... &de=119321
Метални колове (тръби) за ограда
Сигурно може да се намерят и още по-изгодни.
:partyman:
m_markovski - специалист
Има логика и в мненията препоръчващи да не се занимавам сега. Но както споменах от съседни строежи там се изхвърлят разни строителни отпадъци и това ме дразни.

Относно коловете - спазарих стари винкели 40х40х3 за по 3,50лв за прът около 1,90м. Вижда ми се по-добра идея от тръби, поне няма нужда да слагам тапи. Ще взема още малко винкели, някои ще ги заваря на Т или квадрат да са по яки и така.
mlado-maistor4e - специалист
Щом се използва за сметище аз бих го заградил. След време ще даваш допълнително пари за да ти извозват строителните отпадъци.
Johny - майстор
m_markovski написа:
Относно коловете - спазарих стари винкели 40х40х3 за по 3,50лв за прът около 1,90м. Вижда ми се по-добра идея от тръби, поне няма нужда да слагам тапи. Ще взема още малко винкели, някои ще ги заваря на Т или квадрат да са по яки и така.
И колко ти излиза брайката - 3.50х2=7.00лв? А като добавиш труд и електроди. :? За да не влиза вода трябва да правиш плътен шев и ще ти излязат златни. Черни тръби 2.5" от вторични са най доброто-решение.
nikolson - майстор
Не бе Джони, 3.50 лв за брой. Излиза около 1лв килограма. Ама човека се гласи с леката кола да ги пренася. Не знам колко кола са, ама то има и дали ще може да го направи за един ден. Щото да не вземат да ги вадят.
Johny - майстор
Е да де, 3,50 за брой винкел, но като направи квадрат/както той възнамерява/ стават 7,00лв, без труда и електродите. :)
Чираче - майстор
Johny написа:
Е да де, 3,50 за брой винкел, но като направи квадрат/както той възнамерява/ стават 7,00лв, без труда и електродите. :)
И каква е ползата да прави квадрат от винкел, когато се продават готови квадратни тръби. Само трябва да ги затвори със заварка то горната страна, и да ги обработи антикорозионно. Кое му е трудното?
Johny - майстор
Питай него, той така го каза. :)
m_markovski - специалист
Явно ще е с квадратни тръби - 40х40х3 или 60х60х2. Не съм знаел, но за 60-80ст продават щанцовани капачки, които пасват идеално и само трябва да се прикапят с електрожена. Другото е хамалогия.
Винкелите ще ползвам за подпори където се налага. Ще кача някоя снимка като имам прогрес.
Имам същата задача за изпълнение.Явно ще се откажа от бетонните колове , но имах идеята със сух бетон ,кола в дупката сипвам бетона и вода по предписание и чао. :? :? :?

Тема "Ограждане на парцел" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: