Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Такива литиумно-йонни няма! Даже не знаеш как се казват. И да, точно такъв размер няма да намериш.Насочи се към сервиз. Там има хора които си разбират от работата.
Литиево-йонни батерии. Давам го малко по транслитерация от английски, понеже информацията, която чета е в голяма част от чуждестранни източници, поради което човек "прихваща" по нещо. Щом пристига устройството с такава акумулаторна оловна батерия, значи очевидно такива има. Аз просто търся такава.
п.п Да ти напомня, че слогана на форума е "Направи сам", а не "Занеси на сервиз сам"?
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
Давам го малко по ....
Да ти напомня, че слогана на форума е "Направи сам", а не "Занеси на сервиз сам"?
Ти го давай малко по-умно. Другото ще си дойде само.
Е и какво като слогана е такъв? Но пък слогана не е "попълни ми пропуските от училище", ако въобще си завършил някакво такова.
Някои могат сами а други не. Явно си от вторите, щом има толкова много писано в ТОЗИ форум как се зареждат.
Елементарно - просто трябва да потърсиш.
:partyman:
shadow__01 - майстор
thinkpad написа:
Добре, като такива няма - китайците как ги слагат по фенерчета и радиота? Това ми е интересното. :)
Дори и да намериш в някой китайски сайт с доставката ще ти излезе пет пъти по-скъпо от самоделното решение.
На евтините винтовери дето са с такива елементи знаеш ли какво е зарядното им?
Не е много интелигентно и не следи заряда на всяка клетка.
thinkpad - майстор
hidrazin написа:
Някои могат сами а други не. Явно си от вторите, щом има толкова много писано в ТОЗИ форум как се зареждат
Нещо не се усещаш как обиждаш хората. :!: Батерия мога да си направя. Имам фенерче, което беше с подобен акумулатор и си го преработих с такава батерия и си го зареждам. В случая не искам да си правя такава батерия, защото няма място и ще ми излезе не много евтино. Цялото радио на битака струва 15лв. Ето го на картинката цялото ЦЪК. Искам нещо по-евтино да мине, защото тя батерията ще ми излезе колкото радиото, да не говорим за труда да я сглобявам.
Иначе трихлорида си ми седи, пермаментният маркер също. И платки си правя. Нещо обиждаш, усещам.
shadow__01 написа:
Дори и да намериш в някой китайски сайт с доставката ще ти излезе пет пъти по-скъпо от самоделното решение.
На евтините винтовери дето са с такива елементи знаеш ли какво е зарядното им?
Не е много интелигентно и не следи заряда на всяка клетка.
Шадоу, знам как е при евтините винтоверти. Но знам как е например при лаптопските батерии и по колко параметъра контролер следи за годност на клетките. Всъщност дори съм правил опити да рециклирам последните, като тествам индивидуално и заменям повредена клетка. Не кой знае колко удачно, но евтино исках да стане. Като сложа обаче 4 такива акумулаторни елемента с капацитет примерно 2000, няма да мога да ги събера в корпуса. За това питам дали няма някой вариант да се мине мързеливо и тънко. Понеже подобни акумулатори не съм виждал да се продават самостоятелно и не знам какъв вид се водят, питам. :)
stiv1961 - майстор
Ти все гледаш тънко да минеш, трябва да се прекръстиш на ,,тънкопад" :-D . И аз имам един китайски винтоверт с две батерии с куфар купен за 30-тина лв. . За една година и двете сдадоха багажа и като тръгнах да търся се оказа, че една струва колкото два верта. Разглобих единия пакет и му мушнах един оловен акумулатор 12 В 1.2 Ач за 10 лв. и верта още си бачка. Така че не търси батерия ,,ориджиналдъ" ами се спасявай по друг по- тънък начин...... или си купи нова бръмчалка за 14 лв :-D
miroton - майстор
Бягай до някои битак,където продават такива мини системи има и такива акумулатори-виждал съм ги.
Пък и не очаквай нещо много от новия,ако изкара 3 месеца банкет си направи.
Е това чудо наистина ли има и кариоке ?
thinkpad - майстор
miroton написа:
Бягай до някои битак,където продават такива мини системи има и такива акумулатори-виждал съм ги.
Пък и не очаквай нещо много от новия,ако изкара 3 месеца банкет си направи. Е това чудо наистина ли има и кариоке ?
Днеска бях на един битак - не можах да намеря такъв акумулатор. Подарили радиото на малкият на един познат. По едно време издъхнало и не искало да работи на акумулатор. Отварям го - едната жичка изядена от изтекло от акумулатора. Подсуших и запоих. Изкара малко и после пак. Този път другата жичка. Запоих я, но пак не работи по очакван начин. Реших да попитам дали може да се намери друг. :)
miroton - майстор
Чупил съм 2 вида такива мини ак. с чука да видя каво има вътре,за нищо не стават.Теса направени само да се продаде устройството и после си е твои проблема.
Така си купих лед фенер с проба-светна в магазина,а у нас не ще оказа се светлоидиота че е само за еднократна употреба за 3 секунди :lol:
dyaneff - майстор
Имам съмнение, че батерията е оловна и, че е 6 Волта. Няма такъв стандарт дори и в ТМЕ.
miroton - майстор
Китайски стандарти всякакви,само си попълни профила от дек си ,че става по лесно търсенето.

Тема "Акумулаторна батерия 6V - търсене" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: