• 1
  • 2
Чакаме вашите въпроси за банята, ваната и т..н.
dodo2000 - специалист
Здравейте.
Смятам да слагам гипсокартон за таван на банята. Идеята ми е преди да сложа картона да го грундирам с лепило за плочки от двете страни, след което да залепя на него от декоративните XPS пана. Имам обаче проблем с това, как да запълня едни големи фуги, които остават около и зад тръбите /голямата фекална тръба както и няколко малки за водата/. Там не може да се бръкне с нищо, нито пък да се сложи картон. Предложиха ми като решение да ползвам нераздуваща се ПУ пяна за запълване, като същата пяна да ползвам и за лепене на паната върху гипсокартона.
Моля специалистите да дадат мнение дали по този начин нещата ще се получат.
Pooh - майстор
dodo2000 написа:
Здравейте.
Смятам да слагам гипсокартон за таван на банята. Идеята ми е преди да сложа картона да го грундирам с лепило за плочки от двете страни, след което да залепя на него от декоративните XPS пана. Имам обаче проблем с това, как да запълня едни големи фуги, които остават около и зад тръбите /голямата фекална тръба както и няколко малки за водата/. Там не може да се бръкне с нищо, нито пък да се сложи картон. Предложиха ми като решение да ползвам нераздуваща се ПУ пяна за запълване, като същата пяна да ползвам и за лепене на паната върху гипсокартона.
Моля специалистите да дадат мнение дали по този начин нещата ще се получат.
Това с грундирането нещо не го схванах - каква е идеята и кой точно го измисли?
За тръбите се прави "куфар" - затварят се с гипсокартон на конструкция и се оставя ревизионен отвор за водомери, ако има.

Прикачен файл

Kutiq-stena_1.jpg
dodo2000 - специалист
За това грундиране ми бе казано от майстор с цел да се запази картона от евентуално проникване на влага. А за тръбите знам, че така се прави, но в случая искам да не ги затварям, колкото и грозно да бъде като се виждат. За това търся решение как да запълня въпросните фуги между тях.
Pooh - майстор
dodo2000 написа:
За това грундиране ми бе казано от майстор с цел да се запази картона от евентуално проникване на влага. А за тръбите знам, че така се прави, но в случая искам да не ги затварям, колкото и грозно да бъде като се виждат. За това търся решение как да запълня въпросните фуги между тях.
Майстора с който си говорил, не разбира от гипсокартон - ползвай го по предназначение, а не за всичко :wink:
Зеленият гипсокартон, по начало Е ВЛАГОУСТОЙЧИВ, а пък лепилото е една хидроизолация ... Но пък и аз, какво ли разбирам ... просто за първи път чувам тази гениална идея - да се омаже предварително листа гипсокартон с лепило ... :prayer:
Добре изглеждащо решение на запълване ОКОЛО тръби, аз поне не знам да има ... колкото и да си играе човек - все седи грозновато и "замазано". Дори и предният край да може да се пооформи, отзад ще е грозно и грубо, най-малкото, заради трудният достъп да се обработи като хората. Но щом си взел решение - опитай с пяна, която после да изрежеш по нивото на тавана и да се шпаклова. ако се получи - пусни снимки да се знае, че не е невъзможно.
Успех с ремонта.
dodo2000 - специалист
Мерси за съвета. Притеснява ме, че ако не съм добре затворил фугите изпаренията ще минават през тях и ще отиват зад гипсокартона. За това този майстор ми каза така да направя с грундирането за да се застраховам. Иначе мен не ме притеснява, че около търбите няма да е изпипано и ще грознее малко. Важно ми беше да знам дали може да се ползва пяна за запълване, не след време тази пяна да изсъхне и падне от влагата, както се получава ако се опече от слънцето.
chapara - майстор
Без куфър за тръбите нищо няма да направиш-мисията е невъзможна :-D
рашкета - специалист
Сигурен съм, че го правиш заради това,че тея тръби са за топла вода и искаш да кяриш топлинка.
Колегите са ти казали, винаги ще стане грозно...........и тоя майстор......................

Ето една грозотия която сътворих като млад майстор заради една вироглава клиентка.Като каза не, та не.
Сега никога не се съгласявам да правя грозотии.......

Прикачен файл

grozotia.jpg
grozotia.jpg (56.03 KиБ) Видяна 3608 пъти
GROHE Bs - специалист
Като гледам окачването на душа тая кака е била бая скъсана.
thinkpad - майстор
GROHE Bs написа:
Тези стойчици вървят в комплект със смесителите за баня. Няма нищо скъсано в това. :wink:
jekasus - майстор
thinkpad написа:
GROHE Bs написа:
Тези стойчици вървят в комплект със смесителите за баня. Няма нищо скъсано в това. :wink:
Не тези и не вървят в комплекта със смесители, а се продават със слушалка и по-калпави без регулиране на наклона. Тази стойка си е хубава.
  • 1
  • 2

Тема "Необходим ми е съвет за таван на банята" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: