Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stiv1961 - майстор
Абе гледам, че работи и с 4 АА батерии, слагай и не го мисли, ебаа го у радиото :-D
chano3891 - специалист
имам такава също гръмнала и питай защо.
Защото в тази мини система няма траф а е с кондензатор и като е включена в мрежата акумулатора зарежда постоянно и с различни напрежения. ПЪк и е опасно за живота като изгоря знаеш ли колко хубаво и ясно светеше фазоуказателя на антената.
Ако все още работи ползвай си го с батерии пак може и акумулаторни.
miroton - майстор
chano3891 написа:
имам такава също гръмнала и питай защо.
Защото в тази мини система няма траф а е с кондензатор и като е включена в мрежата акумулатора зарежда постоянно и с различни напрежения. ПЪк и е опасно за живота като изгоря знаеш ли колко хубаво и ясно светеше фазоуказателя на антената.
Усещам китайска коспирация с тия радия-убиите българина и завземете страната :-D :lol:
shadow__01 - майстор
Слагай външен акумулатор. Може да го залепиш с нещо да стои по прибрано.
То и радиото толкова ще изкара....
Ако беше нещо по-така си струваше да му направиш зарядно с адаптер.
chano3891 - специалист
Не е удачно с външен акумулатор защото казва че е за малко дете.Да беше за някоя работилница да ама то се предполага че ще се мести от едо място на друго.
dyaneff - майстор
Щом е толкова опасно, не е за деца.
hidrazin - майстор
dyaneff написа:
Имам съмнение, че батерията е оловна и, че е 6 Волта. Няма такъв стандарт дори и в ТМЕ.
И що така си мислиш? :!:
Акумулатор: оловно-киселинен
:partyman:
dyaneff - майстор
От твоя линк не виждам да има батерия с посочените размери
kabel96 - специалист
Баси 10 страници за един китайски акумулатор.Размерите са нестандартни щото са по някакъв австралийски стандарт.На битаците и по точно в Пловдив на руския пазар има такива акумулатори но както някой писа те са големи боклуци.Един от търговците е докарал и по хубави за 8 лева срещу 4 за оригиналния а цялото радио е 12 лева.Попарата с тия акумулатори я сърбах заради един прожектор и един кантар.Накрая с дремела поорязах кутиите и сега са с стандартни акумулатори.
Chefo77 - майстор
Тинки, вържи му отделен акумулатор или направо му сложи адаптер. Ще потрошиш нерви да намериш и по закона на Мърфи след седмица радиото ще спре да свири. За тази цена СПОРЕД МЕН не си заслужава мъките.

Тема "Акумулаторна батерия 6V - търсене" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: