Ел. инструментите. Консумативи.
Chefo77 - майстор
Бош и Скил са с най-универсален захват. Техните ножчета са най-разпространени, поне в БГ. Стават и на други машини вероятно (гарантирано на Парксайд), а и предполагам всяка фирма-производител на машинки се съобразява с техния захват. Дремел имат един акумулаторен и един кабелен модел, за които има специална приставка за ножчета на Бош и един кабелен модел, който НЕ може да работи с тях.
quietmadness - специалист
Поклон за отговора :prayer:
Би ли ми препоръчал при разлика 30% в цената на кой да се спра: Skil 1470 или Raider RD-OMT01?
prascho - майстор
Еди доста похвали скила 1470. Аз лично бих се спрял на скил и без препоръката.
mitko64 - майстор
Понеже има питане за ножчетата за фуги и аз да споделя. Питащият да има в предвид, че не са евтини, на Бош е около 50лв. Иначе вършат работа, поне за фуги няма проблем, даже меки плочки(монтански) съм рязал. Но с по твърда керамика виждат зор- изрязвах отвор в една немска плочка, справи се, но ножа посиня от едната страна. Моето бошовско ножче го прехаках пък при изрязване канал в бетон- беше вече боядисано и за да не вдигам много прах за един кабел си прецаках нож за 50 кинта. Иначе съм работил с Parkside и Meister Craft Baisic и на двете стават ножчета от Бош и Волфкрафт(вторите не ми харесват). На Бош не са едно към едно но стават. На боша е по- дебел шпиндела, но като стегнеш здраво, няма проблеми.
Chefo77 - майстор
quietmadness написа:
Поклон за отговора :prayer:
Би ли ми препоръчал при разлика 30% в цената на кой да се спра: Skil 1470 или Raider RD-OMT01?
На Bosch PMF 190 E от моя гараж :lol: :lol: :lol:
От двата - Скил-а. С 2 ръце.
EDI - майстор
Няколко стандарта има, някои са съвместими, други не.БОШ-овския стандарт за ножове е OIS, става за СКИЛ-а, някои ДРЕМЕЛИ-и, на ФЕЙН, да ДЕВАЛТ и на много други, самите ножове имат вградени адаптери.Отделно от това, БОШ продават отделни адаптери, с които ножовете им стават на 99% от машините.За любителски цели СКИЛ-а е добър, зеления БОШ също, за профи вече парите са други.И да не се забравя, че е нежен инструмент, не може да замести другите машини пълноценно.
anabolicbeast - специалист
Chefo77 написа:
http://www.bosch-professional.com/bg/bg ... 429-ocs-p/

:razz: :razz: :razz:
Честито, със здраве и дълги години да си го ползваш! :partyman:
EDI - майстор
А браво, взе го вече.Дълга и безаварийна работа. :partyman:
Chefo77 - майстор
Мерси :)
Не можах да се прежаля за голямото зелено :)
И, както повелява традицията в последно време, в духа на форума ...
Прикачен файл:
IMAG0473.jpg
Прикачен файл:
IMAG0470.jpg

Тема "Мултифункционален инструмент" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: