• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12
Ел. инструментите. Консумативи.
Nortek4648 - специалист
Хора предполагам сте си купили от магнитните ленти, които аз така дълго чаках и накрая да е*а ги изпуснах и всичко вече е изкупено. Днес минах и в друг лидл, в който имаше все още наличен шлайфа по-горе, но на мен не ми трябва той.
Някой знае ли от къде се поръчват тези стоки и не може ли да се вземат от склад или са специало за лидл доставка?
Имаше интересни неща но само за няколко часа... Кой превари, той завари :(
stiv1961 - майстор
0800 14141
Nortek4648 - специалист
stiv1961 написа:
0800 14141
Обадих се, питах и казаха че са изкупени, следователно затова пиша и споделям с вас как, и дали може човек да си ги набави без да чака лидл да ги продва. Казаха ми че са специaлно за лидл освем и ако някоя друга фирма не ги предлага и да следя бюлетината :evil:
cakev79 - специалист
за какви ленти става въпрос да видя в нашия?
stan73 - майстор
Вероятно колегата има предвид магнитната лента, която се закрепя на стена и на нея се "залепят" различни инструменти.
Нещо такова:
https://www.google.bg/search?q=%D0%BC%D ... d=0CB4QsAQ
mitko64 - майстор
Днес най- после намерих време да инсталирам и пробвам комбинираният шмиргел. Нямах проблеми с настройката на лентата и пошлайфах едно крушово трупче. Когато се шлайфа на по- малка площ е ОК, но щом се опитам надлъжно на голяма площ, почва да се тормози видимо. 240 W ми се вижда малко за лентово шлайфане. Заточих на камъка три свредла, най- голямото 12мм., справи се добре. За пилене и заточване на пластини също ми хареса- от една счупена правоъгълна пила оформих нещо като секач, стана доста бързо, нищо общо със 150 ватовите. Обаче.... има неприятно биене на диска- или диска е неравномерно широк, или притискащите шайби са струговани накриво. Добре поне, че няма радиално биене като предният Ferm дето имах( лагерните легла струговани с изместване спрямо центъра на оста).
Valkooooo - специалист
Здравейте, от година имам мулти тоол Parkside PMFW 280 A2 . Днес забелязах че след каратка употреба му се затопля главата ( имам предвид металната част с редуктора). Та се чудя понеже още е в гаранция да го отворя и да видя каква е греста вътре и ако се налага да се добави още. Та това загряване нормално ли е, и каква грес да сложа. Благодаря!
stan73 - майстор
Редукторните глави на подобен род инструменти, както и на ъглошлайфи винаги се затоплят и това е нормално. Проблем е ако не е само затопляне, а и парене. Нещо което повечето хора не знаят - подобен род предавки е възможно да греят повече, ако са с прекалено много грес (което противоречи в някаква степен на всеобщата максима "Който добре смазва - добре кара !", но от друга страна наистина с прекалено много грес - предавките греят повече (предполагам някой механик ще може да го обясни по-добре)).
П.П. Пише ли в упътването каква е греста ? Ако не, едва ли някой, който не работи в такъв сервиз ще е в състояние да ти каже каква точно е греста.
П.П.2 Аз съм подменял греста на ъглошлайф и дрелка с ПЛ10 (вероятно най-добрата в света грес за цивилна (а и не само) употреба, но пък за сметка на това е доста скъпа, така, че няма пълно щастие...).
kabel96 - специалист
stan73 написа:
П.П.2 Аз съм подменял греста на ъглошлайф и дрелка с ПЛ10 (вероятно най-добрата в света грес за цивилна (а и не само) употреба, но пък за сметка на това е доста скъпа, така, че няма пълно щастие...).
ПЛ10 наистина е много добра но и най капризна от към пре дозиране.Когато смажете и пуснете първоначално за около минута трябва да стигне 60-70 градуса и след това да спадне на 40.Ако продължи да загрява отворете и махнете от нея.Също така е пагубна за стари износени или ръждясали лагери абе такива с тръгнала циментация.Направо светват до червено. :drinkers:
thinkpad - майстор
Оплакват ми се от дрелка от Лидъл, че нещо биела настрани. Върнали я обратно и пробвали с друга на място, с повече от една дори - всичките, въпреки що-годе доброто качество на изработка биели?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 12

Тема "Инструменти Parkside от Lidl" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: