• 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 93
Всичко за озеленяването от домашни цветя до дървета за градината
iavor - специалист
Виждам,че се каните да пръскате дръвчетата след листопада,та да питам с какво и защо се прави ? Имам 2 ореха,1 вишна,2 круши и една ябълка. Не съм сигурен,но мисля,че орехите само се варосват.Поправете ме ако греша !
nikolson - майстор
Орех нямам. Пръскам с 2% бордолезов разтвор. Ягодите как да ги разсаждам като късаме по някоя и друга. В Ямбол е топло още.
iavor - специалист
nikolson написа:
Орех нямам. Пръскам с 2% бордолезов разтвор. Ягодите как да ги разсаждам като късаме по някоя и друга. В Ямбол е топло още.
Благодаря ! :partyman:
iivanov - майстор
При нас паднаха две стабилни слани и листопада почти е приключил.Трябва да пръскам, но ще е с меден оксихлорид, ме ме мързи да бъркам бордолезов. Мисля и да увелича овощната градина с някоя и друга праскова.
kr1100 - майстор
iavor написа:
Имам 1 вишна,2 круши и една ябълка.
ябъката и крушите хубаво оливане и стъбло и клони с карбамид /урея/ + Акарзин с/у струпясване.Спомага за по-бързото гниене на листата.
П.П Съвсем забравих да спомена - ако няма да събираш падналите листа и да ги гориш/компост/ - напръскай ги и тях.
Последна промяна от kr1100(стар) на чет ное 06, 2014 7:11 pm, променено общо 2 пъти.
iavor - специалист
kr1100 написа:
iavor написа:
Имам 1 вишна,2 круши и една ябълка.
ябъката и крушите хубаво оливане и стъбло и клони с карбамид /урея/ + Акарзин с/у струпясване.
Благодаря за съвета ! Като паднат листата ще бъдат "дрогирани" :partyman:
Stefan_62 - майстор
Някой пробвал ли е от вас, когато варосва дърветата да слага инсектицид във варовият разтвор /примерно Б-58/. Тази година реших да пробвам по препоръка на една комшийка от село /тя така практикува при варосването/, но не знам какъв ще е ефекта. Предполагам, че ще унищожи всички гадини които се крият под кората. Разтворът го направих в съотношение на 10л. вода /2кг. вар и 50мл. Б-58. Надявам се да има някакъв ефект от инсектицида.
kr1100 - майстор
Аз го правя но с Акарзин = син к. Ако са навлязли наявътре =трябва дупка по дупка пръскане с Би
iivanov - майстор
Не вярвам да има ефект. Гадовете мрат или като ги напръскаш директно, или като папкат напръскано. Сега са скрити надълбоко и са в покой. Докато излязат инсектицида ще е изветрял.
Stefan_62 - майстор
kr1100 написа:
Аз го правя но с Акарзин = син к.
И аз пръскам с тази комбинация ама напролет.
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 93

Тема "Кой как се грижи за овощните и зеленчуковите градини" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: