• 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

ditronix - специалист
kr1100 написа:
nikolovvd написа:
Още вечерта един щеше да ми влезе в багажника, при това докато намалявах плавно от 15 на 5 км/ч, за да премина през легнал полицай.
Че защо намаляваш? То1но преди проснатия чукаш спитачка ,колата полягва напред ,газ и си преминалОще по-добре едното колело ляво дясно, ако премине извън проснатия.В края винаги има ниско място.
Даваш ли уроци, колега? Да взема да се запиша че все се друсам върху тия полицаи :-D :-D Аз съм виждал и едни други, дето ги преминават на диагонал. Вместо да се друсат два пъти- преден и заден мост, хората се друсат четири пъти почти-всяко колело поотделно. Ама то акъл се иска за това. Пък аз нали съм си малко прост.....
kozl - майстор
От една седмица съм с изцяло зимни гуми. Отпред с Гилсавед на втори сезон и отзад Малатеста май беше марката на италиански регенерат, на няколко сезона и от две години станаха всесезонни. Но ми е малък годишния пробег и грайфера още гоуем.
stiv1961 - майстор
Вчера се сетих да погледна ДОТ-а на моите Корморанки :) - 2811 и грайфера е към 5-6 мм. Аз зимата не карам много, минавам около 2-3000 км, ша ги търкалям още 2-3 зими :-D
ditronix - специалист
Той грайферът заминава по топлото време. А самата гума след 3-4 години се втвърдява малко по малко и вече не същата. Е това е кофти. Затова 5 сезона е максималния срок на използване на гумите, независимо от дълбочината на грайфера. Интересно е че ако гумите се държат на склад тези 5 години като че ли не оказват влияние! Сега като сменах летни със зимни събух от джантите летните, с които купох колата. MICHLEN ENERGY SAVER- гума с реноме на най-добрата изобщо в тоя клас. Да, ама моите бяха станали като дъски! Напукани, с няколко цепнатини по сантиметър-два! Не съм ги удрял, не съм влизал в кой знае какви дупки. Събух ги и ги хвърлих на купа при гумаджията. Накарах го да избере една-най-добрата уж и свалихме гумата от резервното колело. Ами съвсем същата, обаче нова! Лъскава, мека, елестична. Тя, разбира се на земята не е стъпвала, ама си е пак 5 годишна.....Та явно търкалянето по пътя в дъжд, кал, сняг им взема акъла на гуменките.
fox_vt - майстор
Вероятно и слънцето също :)
dadko - майстор
Слънцето, жегата... Гледах един комшия да ги държи на терасата. Даже не ги беше завил, ами слънцето си ги печеше... Казах му, че не е добре за гумите- нямал бил никъде другаде място...
Имах един колега от предишна фирма, който имаше някакви приятели с хладилни камери.
Та- той си държеше гумите на склад там- явно е имало достатъчно място и за гумите. Имам спомени, че не ги съхраняваше при -20° , да речем, ами в някакви плюсови камери ( за зеленчуци). Не знам колко е температурата там, но ми се върти в главата, че около +4° (все пак- зеленчуците не трябва да замръзват)
stiv1961 - майстор
ditronix написа:
Интересно е че ако гумите се държат на склад тези 5 години като че ли не оказват влияние!
Моите са с джанти и през целия летен сезон са в гаража измити, подсушени и всяка в черна полиетиленова торба. Респективно летните по същия начин.
ArturDent - Почти Безобиден
nikolovvd написа:
Две зимни отпред, две летни отзад и две зимни ........... в багажника. :-D
Нямаше време за задните и добре че не ги сложих. Още вечерта един щеше да ми влезе в багажника
Ако не сложиш задните рискуваш въртене при спиране. Предните спират и задницата те изпреварва.
А за такива дето блеят, решението е теглич...
Миналата зима една оффффца, на един байр нагоре, успя два пъти да ми се хакне в теглича за 500 м ?! Не можала да спре?!
А аз не съм спирал, само газта съм отнел. Наклона си беше приличен - качва се на трета.
Офцата даже и газта не е отнела, два пъти навря едно пежо 206 под джипа отзад. Сигурно все още си мисли че колата е виновна.
batvenko - специалист
stiv1961 написа:
ditronix написа:

Моите са с джанти и през целия летен сезон са в гаража измити, подсушени и всяка в черна полиетиленова торба. Респективно летните по същия начин.

Аз пък моите ги държа в мазата - точно над врата, на тавана с анкери съм хванал 2х50см по дебели летви - 4 гуми + 4 шиша .... Набивам джантите, мушкам шишовете ...и на никого не пречат.
schuldiner - майстор
ArturDent написа:
...

И аз тъй знам - по-хубавите гуми отзад, независимо от задвижването, щото предницата се управлява с волана дори и с недобри гуми, ама гъза ти като тръгне да те задминава, няма спасение...

Офф
Теглича - баш си има полза от него, както и от ролбар, но да е монтиран на нивото на бронята на лека кола. Иначе другата кола може много лошо да пострада, а това никой не го иска...
  • 1
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: