• 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

nikolovvd - майстор
ArturDent написа:
Ако не сложиш задните рискуваш въртене при спиране. Предните спират и задницата те изпреварва.
Не съм и помислял да карам с летните отзад и затова зимните са в багажника.
Ползвам едно просто правило - 4 еднакви гуми и през Зимата и през Лятото, ако е възможно нови.
todortv - майстор
nikolovvd написа:
....4 еднакви гуми и през Зимата и през Лятото, ако е възможно нови.
За втора ръка, да не се е чуло.... :-D
Аз ги сменям, като отпред нови, отзад по-старите. После старите се изхвърлят, предните отзад....
Това на 2-3 сезона и не гледам да са еднакви.
dadko - майстор
nikolovvd написа:
Ползвам едно просто правило - 4 еднакви гуми и през Зимата и през Лятото, ако е възможно нови.
А защо и четирите трябва да са еднакви?
По- горе в темата hidrazin писа, че заводски някои коли излизат с предни и задни различни гуми.
Аз за тази зима съм се оборудвал с чисто нови Nokian, но различен модел за отпред и отзад. Едните имат канали като летни и съм ги сложил отпред, заради аквапланинга, а другия модел нямат канал и са задни.
lov - майстор
Трябва да са еднакви по двойки освен ако автомобила не е 4х4. А масовите автомобили излизат от заводите с гуми без определена посока на въртене. Причината е ако има проблеми да дърпа на някъде само разменят и минава без подмяна в гаранцията. Това приказка на специалист и вносител на гуми.
На луксозните возила там нещата са други.
kuger - майстор
Аз съм за четири еднакви, все пак са с еднакви характеристики. Гумите, които не ползвам в момента са в гаража, на стойка за 16 лв., с калъф.
Да, четири зимни, на четвърти сезон, все още много мека гума, и четири летни, пак еднакви, но не съм очарован от тях.
Умишлено не пиша марките, да не почне полемика.
ditronix - специалист
Aми коли, излезли от завода с различни гуми отпред и отзад могат да се намерят само в българските автокъщи. Бих бил щастлив някой да ми каже къде се предлага нов автомобил с различни двойки гуми, за да ида и да го видя с очите си. Разбира се, този вариант е за предпочитане пред другия- с четири различни гуми. Аз така купих едната си кола. Спичачните усилия на всяка нова кола са разчетени за четири еднакви гуми! От там нататък всичко друго малко или много е компромис.
hidrazin - майстор
ditronix написа:
... Бих бил щастлив някой да ми каже къде се предлага нов автомобил с различни двойки гуми, за да ида и да го видя с очите си. ...
Нямаш грижи - тичаш към най-близкия дилър на Jeep - Grand Cherokee III (WH). Предни 255/45, задни 285/40 R20. :-D
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=1157
Сигурно има и други, ама за това се сетих на първо четене. Иначе повечето минаха на ония ташаци всесезонните.
После - клиента да се спасява както може.
:partyman:
Chefo77 - майстор
Мисля, че спорите излишно - поради различни гледни точки. ИМА автомобили, които излизат от завода с различни ПО РАЗМЕР гуми отпред и отзад (хидрата е прав). По-голяма част от спортните са такива, задните са по-широки. Но НЯМА автомобил, който да излиза с различни МАРКИ отпред и отзад (дитроникс).
А за това как производителя настройва спирачната система няма никакво значение каква МАРКА ще бъдат гумите.
Хидра, в посочения случай вторият размер е алтернативен, не за задните гуми :)
ditronix - специалист
Имах пред вид това, че колите се доставят с еднакви като марка и модел гуми. За размерите- не мога да споря, напълно възможно е някои видове автомобили като спортни и специализирани да се окомплектоват с различен размер отпред и отзад. За разпределянето на спирачните усилия имах пред вид че конструкторите са имали пред вид автомобилът да е с еднакви гуми, а не с определена марка или фиксиран размер. Защото ако се сложат различни размери или примерно две летни и две зимни тоя баланс няма начин да не се аруши и при определени условия да е предпоставка за бели. Няма нищо лошо в това че всеки изказва мнение- така се стига до истината.....
Chefo77 - майстор
Пич, вярвай ми - никой производител няма да смята системата така, че да се смесват зимни и летни гуми. Това сигурно само в БГ го правим :lol: Но го правят за определен размер. Затова и когато сложиш по-широки гуми, спирането е различно.
  • 1
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • 38
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: