Всичко свързано с въздушния поток, който дишаме.
vasokeco - напреднал
моля за съвет.за въпросния климатик,как се държи за охлаждане и отопление което ще ползвам в преходния сезон.стаята е 17квадрата с външна изолация,гипсокартон на външните стени с вата и пвц дограма.над мен е гълъбарника и блока е панелка.ограничен ми е бюджета,така че моля за съвет.
vasokeco - напреднал
vasokeco написа:
моля за съвет.за въпросния климатик,как се държи за охлаждане и отопление което ще ползвам в преходния сезон.стаята е 17квадрата с външна изолация,гипсокартон на външните стени с вата и пвц дограма.над мен е гълъбарника и блока е панелка.ограничен ми е бюджета,така че моля за съвет.
хайде бе хора дайте съвет.
dyaneff - майстор
На тавана имаш ли изолация ?
vasokeco - напреднал
dyaneff написа:
На тавана имаш ли изолация ?
частично имам гипсокартон с вата.но мисля да го затворя цялия.
dyaneff - майстор
Поразгледах мненията за този модел. Останах с мнение, че не е одобряван. По-добре вземи 12-ка .
vasokeco - напреднал
благодаря за мнението на dianef :o ,само той отзовал се на моето питане.но едвали аз съм третия който ще си купува-вече го купих.този климатик :? и никой не можа да ми каже как се държи като работа и има ли някакви проблеми с него.това ме навежда на мисълта че никой не се интересува от този форум-или по точно от този раздел :shock: :shock: .
hidrazin - майстор
Не. По-точно никой не се интересува от такива таралясници. Повечето мидеи са без външен датчик контролиращ размразяването и ще си прави дефрост по часовник - независимо дали има нужда или не.
Зле се държи и при ниски температури. Още повече е конвенционален - сплит система. Ще ти лапа с около 30% повече ток от инвертор и на всичкото отгоре в стаята ти ще е ту студено, ту топло.
За тези пари(или малко добавяне) си вземи някой японски инвертор втора ръка и ще се родиш.
Някъде 2006-та взех два такива. За 8 години само единия изтърва фреон - шупла в тръбичката на външното тяло.
:partyman:
vasokeco - напреднал
hidrazin написа:
Не. По-точно никой не се интересува от такива таралясници. Повечето мидеи са без външен датчик контролиращ размразяването и ще си прави дефрост по часовник - независимо дали има нужда или не.
Зле се държи и при ниски температури. Още повече е конвенционален - сплит система. Ще ти лапа с около 30% повече ток от инвертор и на всичкото отгоре в стаята ти ще е ту студено, ту топло.
За тези пари(или малко добавяне) си вземи някой японски инвертор втора ръка и ще се родиш.
Някъде 2006-та взех два такива. За 8 години само единия изтърва фреон - шупла в тръбичката на външното тяло.ок.обаче този таралясник го взех за 200 лева,и както вече писах ще го ползвам за отопление само в преходния сезон,по основно ще е за охлаждане.
:partyman:
bagera1 - специалист
На мен подобен таралясник ми утоплява 14 квадрата на 2.6метра за 18лв-това е за най скъпият месец от миналата година.. :?
vasokeco - напреднал
bagera1 написа:
На мен подобен таралясник ми утоплява 14 квадрата на 2.6метра за 18лв-това е за най скъпият месец от миналата година.. :?
честно да кажа,климатика го купих и ми го монтираха преди около 1.5месеца,както казва колегата този таралясник се справя доста добре и ми върши чудесна работа.пък и с исказвания додай още и си купи друг не ме топлят.ако имах да додам знам какво щях да си купя.просто питах за точно определения модел.Благодаря на всички за мненията.ЧЕСТИТА НОВА 2015 ГОДИНА и наздраве :partyman:

Тема "midea msr5-09hrn1-qc2 моля за съвет" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: