• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 27
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
Фитилчо - майстор
Плочките съм сменил, ама като за без пари плочки, толкова :lol:
Освен това тия бетонните ,които ги продават сега след първата зима ще се прецакат отгоре, така че, какъв е смисъла?
Фитилчо - майстор
Мембраната за покрива дойде....

Изображение Изображение
Фитилчо - майстор
Тъкмо започнаха да ми стават заварките, че не бях хващал електрожен 5 години, и я заварих наобратно :lol: Егаси келеша :butthead:

Изображение
Фитилчо - майстор
Днеска се подерза ми се чини...

Кроене на матрял,нивилиране , заваряване(на аргон :shock: ), жулене със телена четка, боядисване

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
Фитилчо - майстор
Понеже все след 18 часа мога да бачкам направо монтирах лампи на обекта :lol:

Изображение

Дупча за планките з аконструкцията:

Изображение

Издухваме с тази хубавиня, за да може утре да сложа Фишер двукомпонентно и д амонтирам шпиплките завинаги :)

Изображение
Фитилчо - майстор
Допробих днес докрай :roll: , издуФах всичко още веднъж, където се наложи прокарах пак с перфоратора за да излезе останалата на дъното набита прах, за да имам дълбочина.

Подготвих нужното и разпределих шпилките по наблизо, за да мина само с един смесващ накрайник.

Изображение

Напълних дупките с двикомпонентен цимент и "Навих" вътре шпилките:

Изображение

Изчах да изсъхне малко и докато е още лесно изчуках остатъка от матрЯла:

Изображение

Изображение

Планката :

Изображение

Толкова за днес :goodman:

Равносметка за Fisher-a : 32 броя шпилки , дупки Ф18 дълбоки 200 мм - изразходих 3,5 флакона Фишер :razz:
Tsilkov - майстор
Фитилчо написа:
Вратите ще са обрамчени странично с неръждаема шина 100х6 и отпред 30х4 и вътре ще има панели от дъб отпред а отзад от плътната вата+ черната гума за шумоизолация и дървен панел да затвори отзад вратата. Странично на шината 100х6 ще има изцяло залепено уплътнение от микропореста гума широко 90 мм, да не дуФа :lol:
Отпред горе и долу ще има ролки с лагер в релса, защото вратата ще е хармоника #-o филма стана сериал от турските :shock: :lol:
Аз малко късно се сещам ама щом ще е две дървени части с вата между тях сложи подпокривно фолио зад дървото като по края го залепи+закрепи и залепи снадките.
Фитилчо - майстор
Не се сещаш късно :) още съм на етап черно желязо, вчера взех шините от неръждавейка 100х6, в събота давам да ми правят пантите, трябва да докупя лагери, че освен аксиалният решихме да вградим и радиален лагер в горната част на пантата.

Подпокривното ми е пароПРОПУСКЛИВО, такова ли трябва да е и накъде трябва да пропуска.Няма да има снадки, 1500 мм е широко, колкото снадките

Имам и паро НЕпропускливо от онова с мехурчетата и с излъчващото покритие.

Отделно вкарахме и стоманени въжета с обтегачи на Х отзад, че едното крило ще е към 150 кг :lol: с толкова матрял :mrgreen:

Апропо колеги, откъде да намеря ролки(с 4 лагера/ролки) ама да са закрепени на въртяща се ос :razz:

Такива:

Прикачен файл

tehnomatika_55.jpg
tehnomatika_55.jpg (50.81 KиБ) Видяна 2260 пъти
Tsilkov - майстор
Фитилчо написа:
Подпокривното ми е пароПРОПУСКЛИВО,
Да - да пропуска навън парите. Също ако отзад помещението е отопляемо аз бих го сложил и от двете старни на ватата - не само отвън. Не знам каква въздухонепроницаемост гониш.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 27

Тема "Строеж на гараж/къща изцяло направи си сам" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: