Най - вълнуващия въпрос зимно време.
hidrazin - майстор
Нито тази от сняг/дъжд е дестилирана а още по-малко тази от климатиците. Аз я купувам наливно. Последно я взех май по 18 стотинки литъра.
Гледам си от голямото село. Питай в Теоком - "Малинова долина" бул. “Климент Охридски” № 69. Или във Валериус.
Това ако ти трябва наистина дестилирана вода. Ако ще е за парно става и не чак толкова чиста.
:partyman:
Krelion - специалист
hidrazin написа:
Нито тази от сняг/дъжд е дестилирана а още по-малко тази от климатиците. Аз я купувам наливно. Последно я взех май по 18 стотинки литъра.
Гледам си от голямото село. Питай в Теоком - "Малинова долина" бул. “Климент Охридски” № 69. Или във Валериус.
Това ако ти трябва наистина дестилирана вода. Ако ще е за парно става и не чак толкова чиста.
Благодаря за информацията.Да, за отоплителна система е.
Andri01 - майстор
Хидра,водата от климатика си е жив дестилат! Друг е въпроса до колко е чиста от механични примеси. Аз ползвам такава в системата за БГВ,но прецедена през 150микрона филтър.
hidrazin - майстор
:? Водата от климатика е пълна с какви ли не гадости - бактерии, прах ... Само като си помисля и ме хваща страх. Все пак на там се събира всичката гадост от въздуха.
За парно става и преварена вода или омекотена такава. Има си и химикали за омекотяване.
romanpm - майстор
Омекотена през Волфатит - ползва се и в кафемашините , регенерира се със сол :)
hidrazin - майстор
Да, и йонообменните смоли вършат работа. Посочения Вофатит без Л също. :)
mitakata - специалист
Щом си от София (където водата е много мека), може да си купиш кана Брита или руските й аналози (от Кауфланд например) и 2-3 патрона и до 2 часа ще имаш 300л дейонизирана вода, перфектна за целите ти на цена около 30лв.
Energyx - специалист
За отоплителна система дестилирана вода е безмислен труд-веднъж загрятата вода освобождава кислорода, който е основна причина за корозия. Софийската вода основно е от Рила и Витоша и не е варовита. Няма никакъв проблем, но ако хептен човек има притеснения, може да добави инхибитори.
Krelion - специалист
Клиеинта си намери.Благодаря за идеите,запазвам ги за следващият път.
Здр искаш ли 1,20 за литър аз съм от Пловдив ... Ще се разберем и за доставката , но ако всичко мине добре може и цената да бъде 1 лв за литър :)

Тема "Дестилирана вода" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: