• 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 148
Всички имаме коли, нали ?

Обухте ли вече зимните гуми ?

58%
да
153
42%
не
110

Общо гласове: 263

thinkpad - майстор
Chefo77 написа:
Всички видяхме колко си наясно - вентото се намокри и угасна, ти му стопи стартера от въртене ...
Не съм стопил стартера. Редукторът е пластмасов и е бил износен. Счупил се е. Ръснах се. Точка.
Просто много се издребнява. Ще каже човек, че се кара винаги на ръба на възможностите.
nikolovvd написа:
Намери ми 18" за 70-80 лв. като на Тинки и ще купя 2 комплекта - 8 гуми!
Че аз за презервативи, цигари и кафе давам годишно повече пари от колкото накой да гуми.
Толкова ниско оценявате живота си?
Не си оценявам ниско живота, просто гумите не са приоритет, докато има по-належащи разходи. Така като гледам сигурно пиеш Лаваза, пушиш Марлоборо и ползваш само минимум Durex. Ама те цигарите правят цифра. "Сори, бате", ама не искам да си тровим белият дроб. Та цигарите са сума. Ама друго е да се похвалим.
Да не си си купувал кола с 300 кинта и нагоре гумата. За моята чисто нови Sava Eskimo... ги гледам 80 кинта.
fox_vt - майстор
Мене три пъти ме блъскаха отзад единия път опел кадет другия път голф 1 е третия път корса.А ся ми кажете скапаняците щото са с гуми за 50-80 кинта като на тинки ли не цепят или щото само аз имам АБС.Че някой по нагоре се изцепи неподготвен че абс не намалявал спирачния път -аматьори такива изгорете си книжките.И да не си помислите че съм бил тогава с хубави гуми :-D И все пак има и добра страна остана ми навик при спиране да гледам повече в огледалото за задно виждане отколкото отпред :lol:
hidrazin - майстор
thinkpad написа:
... ползваш само минимум Durex...
Не бе. Ползва евтини ама в големи количества. :lol:
:partyman:
nikolovvd - майстор
Ако гумите ми са по 180 лв. и са клас С, т.е. 100 лв. по-скъпи от твоите, които са клас F и годишно минаваме едно и също растояние с теб, то след една година от спестеното гориво гумите ми ще са на твоята цена - 80 лв. То е казано - "евтиното излиза скъпо", особено ако те избавят от неприятности.
За пороците ми позна марките, но дали LM за 4.50, Виктори за 4.70 или Боро за 5 лв. каква е разликата.
А Лавацата я пия със сметанка. :wink:
Предполага се, че живеем, за да работим, а не работим, за да живеем.
Chefo77 - майстор
Че и аз пия Лаваца, да не съм станал баро нещо ... миналата седмица беше в Лидл в акция - 19 лева килограма. На фона на Нова Бразилия си е 20% отгоре, като вкус обаче - много повече.
Ама съм суляк - Фиата е със зимна Дебица. В дилема съм нещо ...
Ааа, Лавацата я пия с бита сметана, 2:1, значи съм БАРООО :lol: :lol: :lol:
thinkpad - майстор
nikolovvd написа:
Предполага се, че живеем, за да работим, а не работим, за да живеем.
Предполага ли се? Ама ти работник ли си? Нещо се съмнявам. Ама нейсе. Не е за това темата.
nikolovvd написа:
Ако гумите ми са по 180 лв. и са клас С, т.е. 100 лв. по-скъпи от твоите...
Да ти е сладко. В нещо, от което файдата не просто я няма, ами е с обратен знак - пари не влагам. "Честно казано", дори 180лв за гума са много за много от шофьорите в милата ни родина. Естествено, няма как да знаеш това. Някои направо си теглят кредит за гуми. Защо ли? Защото едни гуми по 180лв излизат повече от средната работна заплата за страната.
п.п Пия капучино, друго - само ако няма такова. Малко нанагорно ще ви дойде спрямо еспресото. А, да - ям суджук. :? Ше са е*а и в баровеца, нъл?
Последна промяна от thinkpad на нед ное 09, 2014 11:31 pm, променено общо 2 пъти.
kuger - майстор
fox_vt написа:
Мене три пъти ме блъскаха отзад единия път опел кадет другия път голф 1 е третия път корса.А ся ми кажете скапаняците щото са с гуми за 50-80 кинта като на тинки ли не цепят или щото само аз имам АБС.Че някой по нагоре се изцепи неподготвен че абс не намалявал спирачния път -аматьори такива изгорете си книжките.И да не си помислите че съм бил тогава с хубави гуми :-D И все пак има и добра страна остана ми навик при спиране да гледам повече в огледалото за задно виждане отколкото отпред :lol:
Откак съм с ABS, все от това ме е страх! Вече 8 години не съм чувал гуми да "пищят" при есктрено спиране.
Чефо, и аз съм със зимни Дебица Фриго 2, държат много прилично за гума от 90 лв.
kuger - майстор
thinkpad написа:
Да ти е сладко. В нещо, от което файдата не просто я няма, ами е с обратен знак - пари не влагам. "Честно казано", дори 180лв за гума са много за много от шофьорите в милата ни родина. Естествено, няма как да знаеш това. Някои направо си теглят кредит за гуми. Защо ли? Защото едни гуми по 180лв излизат повече от средната работна заплата за страната.
Тинки, живота ти /а и на други около теб/ за толкова ли го оценяш? Има компромис и "компромис", аз съм пенсионер, колко ли вземам на месец? Колата е оръжие, как ще я ползваш зависи от манталитета ти!

пп: Има свестни гуми и за под 100 лв., не купуваш гуми през месец! Като влагаш в тях пари, влагаш ги в собственото си спокойствие, че да няма после :? :?
Последна промяна от kuger на нед ное 09, 2014 11:38 pm, променено общо 1 път.
thinkpad - майстор
kuger написа:
Откак съм с ABS, все от това ме е страх! Вече 8 години не съм чувал гуми да "пищят" при есктрено спиране.
Чефо, и аз съм със зимни Дебица Фриго 2, държат много прилично за гума от 90 лв.
В последните 4 години почти не помня да съм правил "екстремни спирания". Дека ви е такъв трафика? И без ABS съм нямал проблеми до сега. Фиеста-та я карах със SAVA, тая със стари Continental. За 30 кинта бройката - толкова. :)
kuger написа:
Тинки, живота ти /а и на други около теб/ за толкова ли го оценяш? Има компромис и "компромис", аз съм пенсионер, колко ли вземам на месец? Колата е оръжие, как ще я ползваш зависи от манталитета ти!
Кугер, като ме гледаш каква кола карам ти става ясно на колко си оценявам моят живот и този на другите. Тежко ви, ако ме срещнете. Каквито системи за безопасност да имате - аз такива нямам. RIP. Ше ви грабна като "куцо пиле - домат" със 180. Няма спасение. :supz: Животът е безценен. Така де - нищо не струва!
Сега сериозно - мислиш ли, че всяка година може всеки да ръси 1400лв за 2 комплекта гуми, за да "няма компромиси"?
Chefo77 - майстор
То с всичко важно е така. Спирачки - имало дискове по 70 лева, но имало и по 20 - ше ги зема, нал са евтини! Ама стоманата е гадна, изкривяват се на третото минаване през локва, като рискът е да се спукат на четвъртото - нииищо. Накладки - има по 70, има и по 20 - ше ги зема, нал са евтини! Свирят като на влак, не спират, вече са на 30 000 и не за мръднали грам - нииищо. Нал са евтини???
Цената на колата няма значение. И цената на гумата - също. Важни са качествата и. Няколко пъти съм спорил, че Корморан Сноупро Б2 изобщо не са лоши зимни гуми. Нищо че са вероятно най-евтините на пазара, държат колата на пътя и спират добре. За цената си са невероятни!
Кугер, знам за Дебицата, нали сме говорили за нея :)
  • 1
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 148

Тема "Сложихте ли вече Зимните гуми ??" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: