• 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 199
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
joro39 - специалист
:supz:
filmatoplo - майстор
Пламене по скоро монтирай ламарина в котела , да видиш разликата , мисля че беше към 33 см широка и дълга според това колко ти е дълъг котела от броя глидери .На няколко Солитеха съм монтирал отражателни ламарини -държиш си ръката на димоотвода .Ламарината седи на онези ръбчета на горната странична част на глидерите , прави се от 2 части -хоризонтална и вертикална -капак който затваря отпред .Хоризонталната ламарина се пъха навътре в котела преди да опре най отзад 8 санта .
joro39 - специалист
аз в моя наредих отнеопорни тухли ,стана супер
rosso666 - специалист
ЕТО за тези които плюеха по ератовските горелки.Стига да им разбереш болестите можеш да ги излекуваш :mrgreen: .Ето малко снимки от моето лечение на една ератовка 2-а генерация.НА снимите се вижда бъркалката и това което остава след почистването и.На нея и помага една прахосмукачка -чайка която обдухва пепелта доста сполучливо.Елелктрониката е на натурела .За около месец и половина съм я чистил един път ръчно.А когато бъркалкатра прегори си имам резервни заготовки.Също на снимките се виждат и изходните газове. :partyman:

Прикачен файл

DSC_0460 001.jpg
DSC_0460 001.jpg (88.43 KиБ) Видяна 2334 пъти

Прикачен файл

DSC_046200.jpg

Прикачен файл

DSC_0317003.jpg
DSC_0317003.jpg (61.04 KиБ) Видяна 2334 пъти
plamenmaistora - специалист
Дааааа ламарина имам от 2години чеи повече .когато ходих да попитам фирмата която ми продаде котела те :? :? :? .
Имам термометар 300гр постоянно в димоотвода.Температура 3 ст не повече 105 гр ав поддьржане 62/65 гр.
Имам и турболатори
plamenmaistora - специалист
Най сьрдечни благодарности на колегата JORO39 за оказаното сьдействие за пружината за шнека,стана супер.
filmatoplo - майстор
Россо разхода добър ли е .
rosso666 - специалист
По добър е от миналата година сега в това време дали има и половин чувалче на 24часа,разбира се и изолацията си казва думата(аз съм с 8сантиметра външно и гипскартон и вата на таваните).степените съм ги нагласил 10-8-6 киловата.ядове ми създава съспенда -не мога да го наглася да подържа огъня 180мин.
joro39 - специалист
къде мога да намеря такъв или подобен термометър като на колегата може и до 300 градуса
Прикачен файл:
DSC_0317003.jpg
DSC_0317003.jpg (98.11 KиБ) Видяна 2224 пъти
Бай Гого - специалист
joro39 написа:
къде мога да намеря такъв или подобен термометър като на колегата може и до 300 градуса
Те от тук.. http://www.water-technic.com/izmervane- ... 32/page-2/
  • 1
  • 36
  • 37
  • 38
  • 39
  • 40
  • 199

Тема "Как да си направи сами пелетна горелка." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: