• 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 107
Най - вълнуващия въпрос зимно време.
rosso666 - специалист
Ами точнои заради пелетите горелките станаха със два шнека без нужда от почистване....
Колега топло ти най добре би трябвало дфа знаеш нали ги хвалиш грейко.Според мен(само мое мнение без лоши мисли)
Ако впрегнете знанията си и възможностите си ще направите горелки с електоника равни на купешките.Явно аз не мога да схвана идеята за пелетна горелка на самотек ,така че не ви съдя и ви пожелавам успех. :partyman:
big_death - специалист
Ами аз не съм от много умните , ама целта на колегата беше да не е зависим от тока и да е възможно най-опростена!!
filmatoplo - майстор
Точно така -знам потребностите за една горелка, те са -да подава пелети когато потрябва и по колкото трябва , същото важи и за въздуха с допълнение че при автоматичната той се дели на 3 първичен , вторичен и за почистване .А тази гравитачна горелка дори не може да се нарече -Калашник , защото и при калашника има регулярност . :)
wankata7108 - специалист
колеги на когото не му харесва горелката нека не си я прави и ползва който му е добра тягата на комина и има добре изчислена отоплителна инсталация нека опита да си я направи ако иска разбира се по малко пепел и по леко обслужване от дървата и въглищата и няма да съжалява

между другото сега ми щукна идеята да опитам с дребна фракция на донбаски въглища да я видя как ще работи и с тях
judas - специалист
К'во стана бе, пичове? Вече час и половина поддържа 70 градуса на малката решетка! Сигурно атмосферното налягане е ниско :?
Аз пробвах със ситна фракция донбаски, нищо не става, не горят, но нищо не пречи и ти да пробваш.
ivanovbg - майстор
Върти ми се една идея :idea: за вентилатор, но да се направи още един кожух който да обхваща и дупките отгоре. Така налягането ще е еднакво и няма да се катери огъня нагоре по пелетите.

И не се притеснявайте, че горелката няма да работи на ток. То без ток и парното ще кипне :wink: , освен ако не е на самотек.
:partyman:
big_death - специалист
За колегите които искат да палят донбаски въглища : условието да горят е да има жар ! Така не знам въобще дали може да се разпалят със пилетите . Може би ако първоначално има разгоряла цепенеца и после отгоре започне да пада по малко въглища :? , но и това ме съмнява че може да стане.
filmatoplo - майстор
Какъв цвят ви е пламъка -моя е със син отенък :? .
ttttttd - специалист
Мисля,че въпроса трябваше да бъде зададен така.

При какъв пламък(факел) на автоматичните горелки се отделя най добра топлина?

А) Син

В) Бял

С) Жълт

Мисля,че никой от колегите с гравитационни горелки не е премерил температурата на факела.На прави ми впечатление при опитите че:

При запушване с болчета на отворите за въздуха на входящата тръба пламъка(факела) сменя цвета си.

Въпросите са към вещите.

Към кой цвят трябва да се стремим?Къде имаме най качествено изгаряне съответно най голямо топло отдаване?Може ли да смятаме,че при бял пламък имаме най добро изгаряне и съотношението на въздуха към факела е най добро?

При ограничаването на този въздух горелката няма запушване дори на най малката решетка при това топло време и ниска тяга.
mitko i - напреднал
Здравейте колеги. Някой пробвал ли е горелката да гори настилки от праскови, череши, сливи? Как се държи ако е пробвал, моля да сподели!!!
  • 1
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 107

Тема "Пелетна горелка ръчна изработка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: