• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
thinkpad - майстор
Да обновя темата. Наскоро отново реших, че ми трябва газов поялник, след като на другият при опит да му се прави човка му разбиха главата и можех да го ползвам само за горелка. Отидох до няколко магазина, един от които - Конрад. За 15 кинта взех поялник и резервна човка за 1.40лв. Върши добра работа, има плавно регулиране на газта в определени граници, както и копче за спиране на газта. Тя може да се спре както от врътката за плавно регулиране, така и отгоре. Работи прилично. Трябва човек само да се пази от отвора от едната страна на главата, там топлината е по-осезаема и човек може да се опари. Недостатък е, че при спиране на газта от превключвателя, без да е спряна от врътката, продължава да гори още секунда, две или поне така изглежда на пръв поглед. Може и просто да е гореща главата и за това да червенее в тъмното, понеже го пробвах на тъмно. Също така като се пали със запалка и се пусне газта на поялника, хубаво е пламъкът на запалката да се задържи малко, докато поялникът се стабилизира и се види как леко почервенява(отново в тъмного гледано). В противен случай като се спусне приставката на поялника(без да е завита си е обикновена горелка), която е на пружина, тя слиза надолу и пламъкът изгасва. Дори го настъпих в пъмного без да искам - нищо му нямаше. За авто дейности, като запояване на кабели и т.н, на място където няма достъп до електричество или е неудобно да се опъват кабели върши перфектна работа. С него си оправих едни кабели в колата. Алтернативата е поялник на 12V, който да взима ток от акумулатор, а те са обикновено с много малка мощност. Поялникът е YJ-230, но е известен под много имена, а в Google може да се намери просто като се напише "Газов поялник"
Изображение
fox_vt написа:
Еми като е спам спам да е твоя си работа ти хем искаш мнение хем пък недоволен,няма как за 20 лв да ти направят инструмент който материалите да струват повече не го ли разбираш.Че тя само медта от мотора и кабела ще е на тая цена,а другите работи вътре.Ти отварял ли си някога дрелка или ъглошлайф :?: Виждал съм ъглошлайф за 20 лв който се мъчи докато развърти диска това 115 мм :!: И така си и изгоря.Сега бива както казва и чефо евтини инструменти който вършат работа но пак ти казвам тия са за детски конструктор.
Такива мнения "Всичко по-евтино от Weller не става", "Всичко по-евтино от DeWalt не струва", "Няма от Искаро по-дълбоко, от Витоша по-високо" са лишени от полезна информация. Казваш - ползвал съм Този модел от Тази марка, където съм срещнал Следният проблем, не съм доволен от Следното нещо или качеството на продукта е било на такова ниво, че не съм можел да свърша Следната работа.
Аз например съм си много доволен от китайският поялник ZD, който имам. Нямам проблем с често изгарящи нареватели и т.н. Имам станцийка CT за фини неща - и от нея съм доволен. С дрелката RTR съм пробивал до сега каквото ми е трябвало. Освен очевидният недостатък - липса на плавно регулиране, не съм срещал проблем за момента. Само трябва да не се оставя да прегрява.
Та темата не е да си чешем клавиатурите, надявам се го разбра. Тя е за ИЗПРОБВАНИ неща, така че човек да се ориентира какво може да си купи за малко пари, но да може да си свърши работата. Във формат - Ползвал съм Това, което струва Толкова пари и ми е свършило работа за относително скромната Следна сума. Отварял съм между другото дрелка, както и винтоверт. И шлайф. Ремонтирал съм ги - кабел, спусък, четки и т.н.
Chefo77 - майстор
thinkpad написа:
Отварял съм между другото дрелка, както и винтоверт. И шлайф. Ремонтирал съм ги - кабел, спусък, четки и т.н.
Предполагам фокси-то имаше предвид, дали си отварял такива машини, за по 20 лева. Сериозно са с алуминиеви намотки и пластмасови колела! Пластмасата е гадна, неподлежаща на лепене, кабелите често са по 0.5 мм2, четките са фиксирани ... Вземаш, 2 дупки и в кофата. На това просто няма какво да му ремонтираш :)
gogo7777 - майстор
Недостатък е, че при спиране на газта от превключвателя, без да е спряна от врътката, продължава да гори още секунда, две или поне така изглежда на пръв поглед. Може и просто да е гореща главата и за това да червенее в тъмното, понеже го пробвах на тъмно.
Абе тоя Голям недостатък може да се пренебрегне. Абе Тинки разместил си буквите в думите, от боба на Хидразин ли да взема та да разбера какво те мъчат тия поялници......спайките с калайдисване нали стават...къв е проблема. :)
fox_vt - майстор
Офф тинки тинки аман от тебе :prayer: какво не разбра от думите -за толкова пари толкова.Аз имам райдър върши ми перфектна работа но това е много под нивото на райдър и това ТРЯБВА да те плаши.Купи си един такъв инструмент раглоби го и после пиши.Относно газовия поялник имам го същия ако кажеш че пак е спам карай здраве да е.Та като го запалиш задържаш за няколко секунди приставката с пружината докато почервенее керамичната решетка и чак тогава я пускаш да отиде напред ,иначе гасне.Да трябва време да се свикне с ауспуха му :-D много се горих докато свикна но пък работи идеално.В сандъка с инструменти е незаменим.В това отношение съм съгласен с тебе. :wink:

пп и да пак да напомня всичко по евтино от райдър НЕ става .
thinkpad - майстор
fox_vt написа:
... но това е много под нивото на райдър и това ТРЯБВА да те плаши.Купи си един такъв инструмент раглоби го и после пиши.
Казах, че имам едно RTR-че купено и се работи с него. Имаме и друго, дето е на 10години. Просто питах за Зелените, че ми бяха странни.
п.п Нали има гаранция, какво ми дреме дали RTR-ра ще излезе сполучлив? Предният беше, тоя ще го видим.
fox_vt - майстор
РТР е над нивото на зелените бре тинки може даже да е по добър и от раъдър.Ти нали питаш за грийн тоолс :?:
nikolovvd - майстор
Такова животно RTR изкара точно една Неделя - купих го в Неделя и го убих (от работа) същия ден и в Понеделник си купих Райдър. Над 5 години не е мръднал, а го побърквам от работа, особино това лято.
До колкото съм чувал (ако въобще е вярно) RTR e китайска имитация на RTP или PTR).
Същатата позната историа като BOSCH и BOCSH - и двата уреда за зелини.
Както от близкото минало PANASONIC - PANASOANIC и т.н.
thinkpad - майстор
nikolovvd написа:
Такова животно RTR изкара точно една Неделя - купих го в Неделя и го убих (от работа) същия ден
Ти бетон ли бърка с него? Нали знаеш, че инструментът не може да работи, без да почива?
bobko - специалист
Chefo77 написа:
И за да е в духа на темата - използвам макетни ножове, на които не можах да намеря снимка ... с прозрачно тяло и жълто/синьо/червени капаче и държач. Цена - 0.80 лева. Супер са, удобни, евтини и по-често ги троша, отколкото да се повреди нещо в тях - я пружинка, я да се среже водача отпред ... Иначе съм използвал поне 10 вида метални, пластмасови и какви ли не още ножчета по 4-5-6 лева ... един дол дренки са. Тези поне са чупиш-хвърляш.
Имам същият мултицет от 3 години и съм супер доволен от него.Определено върши работа
hidrazin - майстор
bobko написа:
Chefo77 написа:
И за да е в духа на темата - използвам макетни ножове, на които не можах да намеря снимка ... с прозрачно тяло и жълто/синьо/червени капаче и държач. Цена - 0.80 лева. Супер са, удобни, евтини и по-често ги троша, отколкото да се повреди нещо в тях - я пружинка, я да се среже водача отпред ... Иначе съм използвал поне 10 вида метални, пластмасови и какви ли не още ножчета по 4-5-6 лева ... един дол дренки са. Тези поне са чупиш-хвърляш.
Имам същият мултицет от 3 години и съм супер доволен от него.Определено върши работа
Кое бре? Мулицета или макетния нож на Chefo77? :-D
:partyman:
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Тема "Евтините инструменти, които вършат работа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: