Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gandalf_hsr - специалист
Здаравейте,зградната инсталация е с два кабела няма зазимител.Свързвал съм и преди това готварски печки но при тях беше елементарно направено само да вкараш в изкараните клеми кабела и си готов,нямаше нужда да се правят мостчета никъде.За газовите котлони съм сигурен как се ползват,запалката е на ток и на котлоните за вграждане е на ток запалката.Решението за палене на котлоните е с зпалка за газови котлони.Иначе всичко по печката си работи както трябва без запалката на газовите котлони но това не е чек толкова проблем.Благодаря за отделеното време.
bobko - специалист
Най-вероятно проблема е в самото устройство дето дава искрата на снимката се вижда,че е свързана правилно може да направиш едно контролно измерване спрямо фаза и неутрален проводник в случая зануляване ако са налични 220V всичко ти е ОК.Ако е в гаранция си търси правата :thumbs:
gandalf_hsr - специалист
В събота съм свободен и ще замеря,печката е в гаранция но предполагам няма да искат родните ми(не е моя печката) да си търсят гаранцията щом другото работи.
kuger - майстор
Една малка подробност - за да "тръгне" гаранцията, печката трябва да е свързана от правоспособен елинсталатор /разбирай, техен човек/.
bobko - специалист
По между другото трета схема от снимката малко ме кара да се озадача?Вижда ми се малко не стандартно относно захранването :?: Не знам възможно ли е да се захрани с L1,L2,L3 (трите фази) и без нула и да е заземено и в същото време напражението да е 220V спрямо другите фази :?: :?: :?:
chapara - майстор
bobko написа:
По между другото трета схема от снимката малко ме кара да се озадача?Вижда ми се малко не стандартно относно захранването :?: Не знам възможно ли е да се захрани с L1,L2,L3 (трите фази) и без нула и да е заземено и в същото време напражението да е 220V спрямо другите фази :?: :?: :?:
Ами това е вярната схема за да тръгне и запалката.
fikata - майстор
bobko написа:
Виж,че тази схема е за мрежово захранване трифазно 3х230V, т.е линейното напрежение е 230V
PCL82 - майстор
Независимо дали инсталацията в стената е трипроводна или двупроводна, печката трябва да се захрани с трипроводен кабел. Дори и при твърда връзка този кабел е подвижен и следователно е недопустимо да се прави зануляването с мостче в самата печка! Мостчето трябва да е при излаза от стената където е контактът тип твърда връзка.

Показаният на снимката кабел изглежда твърде тънък-3х1мм2, а нужен 3х2,5мм2 или 3х4мм2. Трябва да се ползват фабричните мостчета и краищата на проводниците да се калайдисат или да им се ложат гилзи. Така разпердушинени има риск да нагорят.

Кабелът трябва да се осигури със скоба срещу опън.
iva6ki - специалист
kuger написа:
Една малка подробност - за да "тръгне" гаранцията, печката трябва да е свързана от правоспособен елинсталатор /разбирай, техен човек/.
+1
Откачи кабелите и викни техник от фирма да я свърже и подпечата гаранционната карта и ако не тръгне коректно я рекламирай.Без свързване на уреда отризирано лице(електротехник) ще откажат гаранцията
fikata - майстор
Това не е задължително за всички. Прилага се като стръв за шарани от някои търговци при сключване на договор със сервизни фирми за осигуряване на клиенти.
Мога да ви преставя много различни гаранционни карти, в които липсва задължителното условие, че свързването към мрежата и първоначалното пускане задължително трябва да се извърши от "оторизиран сервиз", а е препоръчително от правоспособен техник. Говорим за бяла техника - бойлер,печка,хладилник и др. с по голяма мощност от преносимите ел.уреди.
Т.е четете внимателно гаранционните условия за монтаж.
Последна промяна от fikata на вт ное 11, 2014 3:13 pm, променено общо 1 път.

Тема "Пробламче със свързване на печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: