Място за идеи и желания за проектиране и изработка на готови проекти.
Gnus - специалист
Няма да пропадне с трясък, но може да увисне и да се отдели дъното на аквариума.
bigdragon - майстор
Ето и снимките:
Прикачен файл:
2.jpg
Прикачен файл:
1.jpg
NeLyTka - напреднал
Здравейте,

ето докъде я докарах! Купих 18 мм плоскост - 35 лева за целия шкаф. Горния плот го направих от две слепени с едно монтажно лепило на Бостон или нещо такова + винтове, около 15тина на брой от вътрешната страна. Стана жеУезен :) Ето малко снимчици на шкафа на долу с главата :))

Да, до тук добре, ама - греда! Остават ми само дъното и вратичката. Гредата е баш с вратата на шкафа. Взех еей тази панта на снимката, но тя май ще се вижда, в смисъл като я монтирам, гледам че това кръглото дебелото май трябва да остане отвън ... Имам само бормашина ...въпроса ми е каква е тая джаджа дето трябва да си купя, за да си пробия дупките за обикновена панта? В смисъл това кръгличкото ?

И има ли изобщо вариант да мина с някаква скрита панта без да си купувам тая джаджа? Тоест всяка панта (ако има), която е скрита и не изисква друго освен винтове е подходяща. Има ли такава, тъй като това би бил перфектно идеалния вариант за невежата ... :-D

П.С: Бигдракон и детето, и аквариума, и шкафа са много хубави :)))

Прикачен файл

photo 3.JPG

Прикачен файл

photo 1.JPG

Прикачен файл

photo 4.JPG
Gnus - специалист
Няма шанс панта от този тип да стане скрита.
За обикновена изхвърляща панта трябав да си купиш фреза за панти. Нещо такова:
Изображение
Вероятно има такава и в железарията до вас.
35мм трябва в повечето случаи, но все пак на място уточни размера според пантите.
Слага се в патронника на бормашината. Обикновено има водач (централен шип), така, че първо като измериш къде трябва да е центърът, направи една малка дупка с 3 или 4мм свредло на нужната дълбочина.

ПС: Поздравявам те и за проектирането и за изпълнението :prayer:
iva6ki - специалист
Немаш спирачки :-D
За пантите колегата е обяснил,в практикер и бриколаж ги има фрезерите за пантите
само цената не я помня и много точна ми се вижда тази врата остави ли и малко луфт
защото ако не е кантирана и влиза така след канта няма и да влиза :roll:
p.s. http://praktiker-online.bg/product/9910 ... aider.html ето и фрезера за панти
в практикер
NeLyTka - напреднал
Gnus написа:
Няма шанс панта от този тип да стане скрита.
За обикновена изхвърляща панта трябав да си купиш фреза за панти. Нещо такова:
Изображение
Вероятно има такава и в железарията до вас.
35мм трябва в повечето случаи, но все пак на място уточни размера според пантите.
Слага се в патронника на бормашината. Обикновено има водач (централен шип), така, че първо като измериш къде трябва да е центърът, направи една малка дупка с 3 или 4мм свредло на нужната дълбочина.

ПС: Поздравявам те и за проектирането и за изпълнението :prayer:

Много ти благодаря! Ще ходя да търся такава фреза и направо от същото място ще си купя и пантите, че да "съвпадат" :) Много благодаря още веднъж!
Ще ви държа в течение :rolleyes:ю

Ивашки, остава много малко! Е, ако не става - няма да слагам кант от вътре, само от горе :) И без това - и това, дето сътворих до тук ми е много :D :D :D
iva6ki - специалист
Имай на предвид че пантите са различни когато вратичката покрива шкафа
и както е при теб-въртре в шкафа.
bigdragon - майстор
Ето го фрезера:
https://www.google.bg/search?q=%D1%84%D ... 24&bih=722
Има го във всички строителни хипермаркети, даже и в Кауфлатд съм виждал.
Важно е размера да отговаря на пантата.
Разгледай картинките. С бормашината ще можеш да се справиш,
но внимавай да пробиваш на точното място и да не пробиеш на
цяло вратичката.
Обикновено в опаковката на пантата има схема , къде да се направи леглото.

Една забележка:
Кантоването на плоскостите се прави преди сглобяването. Сега можеш да поставиш само тънък кант. Купува се от
фирмите, продаващи плоскости (вземи кант с лепило), лепи се с ютия на
ниска температура и се оформя с макетен нож. Предварително пробвай на
излишна плоскост или на невидимо място.
Изображение
http://napravisam.net/?p=19096
Обърни внимание на последната част на статията...

Продължавай, за сега се справяш добре!
Особено след като ти е за първи път.

ПП Много помощници и пишат бързо...
NeLyTka - напреднал
bigdragon написа:
Ето го фрезера:
https://www.google.bg/search?q=%D1%84%D ... 24&bih=722
Има го във всички строителни хипермаркети, даже и в Кауфлатд съм виждал.
Важно е размера да отговаря на пантата.
Разгледай картинките. С бормашината ще можеш да се справиш, но внимавай да пробиваш на точното място и да не пробиеш на цяло вратичката.
Обикновено в опаковката на пантата има схема , къде да се направи леглото.

Една забележка:
Кантоването на плоскостите се прави преди сглобяването. Сега можеш да поставиш само тънък кант. Купува се от фирмите, продаващи плоскости (вземи кант с лепило), лепи се с ютия на ниска температура и се оформя с макетен нож.
Изображение
http://napravisam.net/?p=19096

Продължавай, за сега се справяш добре!
Особено след като ти е за първи път.

Да, да :) Аз от този кант слагам винаги. Много съм добра с ютията и с ножката, хаха :)) Ами - имам още 1-2 измишлиотини, но от стари мебели. Например тоя шкаф - беше много висок, отзад само със шперплат, със стар олющен лак, е направих си го малко като барплот :) поизрязах, турих му дебел плот отгоре, сложих кантове и фолио ... но досега не си бях измисляла сама мебел и да я сглобявам от нула :) Иначе много съм облепяла - шкафове, гардероби, сама мога да си сглобя всичко що е предварително надупчено ;)) даже миналия месец и шкафа за обувки.. странно, но за жена много обичам такива нещица :))

Прикачен файл

photo 9.JPG

Прикачен файл

photo 7.JPG
EDI - майстор
:prayer: евалла ти за мерака и изпълнението.

Тема "Шкаф за аквариум от ПДЧ !" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: