• 1
  • 2
Всичко за дърводелството
cvetomir_77 - специалист
Утре ще видим резултата. Опитвам се да си слепя няколко дъски за таблета за шкафче, но понеже чакам да ми заменят дефектния фрзер се опитвам да ги слепя с дибли.

Изображение
EDI - майстор
Без проблеми ще стане, доста табли слепвам с бисквитки.В краищата също слагай напречни дъски за притискане.
cvetomir_77 - специалист
Ще трябва първо да си купя още стяги, ама много ми се увиждат цените.
Последна промяна от cvetomir_77 на вт ное 11, 2014 11:09 pm, променено общо 1 път.
EDI - майстор
Вземи си евтини РАЙДЪР-чета разни дължини, те са по-евтини, и ще ти свършат работа.
ZEDYCUS - майстор
Стяги :arrow: мини през Алати -миналата година взех 4 броя по 12смх60см работна дължина по 10 лв стягата, доволен съм еластична стомана ,добри винтове. Ако искаш мога да ги снимам. НА едните пишеше Ориент, другите две май са на райдър. Ориента са по добри.
Един съвет слагай нещо(от лъскавите реклами е екстра) под напречната летва, залепи ли се от избилото лепило и ще ти отвори работа. :partyman:
А дефектния фрезер върна ли го, може да го спазарим на ЛС :roll: , Такива жълти на Йонико нямам, не смея да взимам от Сащ , че изгорях преди време с две други пратки.
cvetomir_77 - специалист
По принцип слагам стреч фолио, но точно там пропуснах. Американца каза, че е продал стотици и не е имал оплакване до сега. Нормално било да има до 0,2 мм разлика в диаметрите, но при мен са 0,4 мм. Освен това със съседа (професионален мебелист от 10 години) установихме и дебаланс (биене) в периферията на фрезера и то доста голямо. Та "брато" каза че ще ми прати нов. Сега го чакам.
griffin - майстор
Колега лепилото хваща по влакната може да не слагаш нищо при тоя вид слепване. Бисквитки слагат за да е по удобно нареждането и да не гониш дъските. Ако имаш покет хол джиг американците пробиват дупки отзадната страна и с винтове стягат дъска към дъска, после като изсъхне махат винтовете и може да се запълнят дупките или да се оставят. Пера може да си направиш с прав фрезер или с циркуляра като на лап джойнт отнемаш от едната дъска половината дебелина и от другата половината и готово.
bulhomes2 - майстор
griffin написа:
... покет хол джиг ... лап джойнт ...
griffin какви са тез неща? И гугъла не ги разбира - https://www.google.bg/search?newwindow= ... FdQO21H1yQ https://www.google.bg/search?newwindow= ... bCIX8OQ068
big_death - специалист
Купешки думи бе Веско .:-D :shock: :-D :? :-D :lol:
cvetomir_77 - специалист
Това явно е онова, дето една друга тема се коментираше, че пробивало "криви дупки". :-D
  • 1
  • 2

Тема "Слепване на дъски" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: