• 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 33
Предимства, недостатъци, цени, материали, планове, пасивни къщи и т.н.
StanZ - специалист
Извинете ме, исках да напиша хоросанова мазилка, а не хастарна .... разликата е огромна.
boqnkov тези тухли на "kebe" може и да са добри, нямам мнение. Предложих ти поротерм защото са едни от най добрите на пазара в бг. Ако зидарията се направи качествено с отклонения макс 5 мм, после върху стената се нанася директно мазилка на гипсова основа. Резултата е гладки и прави стени при разход около 7 кг/кв.м.

Поздрави!
boqnkov - специалист
Благодаря за съветите! Видях демо зид от въпросните тухли и изглеждаше много много добре. Да се надяваме, че всички ще са такива, защото реших да зидам с тях. Продавача ми каза, че ламбдата им е колкото класическия поротерм 25.
radius - майстор
StanZ написа:
Резултата е гладки и прави стени...
И меки, и меки :axe:
Не че съжалявам за избора, но да се има предвид като се претеглят вариантите.
Tsilkov - майстор
То самата тухла е копие на поротерм. Каква и е цената ?
boqnkov - специалист
Има ли смисъл входнита ми врата и вратата на предверието да са 102см като най - голямата в къщата е 90?
kuuuuuul - майстор
Като тръгнеш да вкарваш гарнитурата и мебелите ще разбереш да ли има смисъл.На мене ми се наложи да връщам една гарнитура защото ъгъла и не влезе от никъде
boqnkov - специалист
Ами то през входната, ако не влезе нещо какъв е шанса да влезе в хола, където в коридора съвсем няма място за въртене. По тази логика интериорните трябва да са по - големи от входната... :idea:
Tsilkov - майстор
По добре е защото интериорните са на каса с дебелина около 2 см, а входната е на профил които е поне 5 см и от там светлата ширина е различна. Що се отнася до мебелите е кофти момент, ама се запитай по колко пъти месечно ще внасяш/изнасяш мебели и кога си виждал някои да вкарва/изкарва сглобен гардероб :idea:
radius - майстор
В краен случай може да се разглоби някоя дограма ( крило, делител, пакети) и оттам да влезе най-безболезнено.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 33

Тема "Строителство на къща - стъпка по стъпка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: