пишман_майстор написа:Аз пък Щилско изобщо досега не съм ползвал и не съм имал проблеми с греене,с малък ресурс на машина или разни такива.Знам обаче,че не трябва прекалено да стареят тези масла.Има хора,дето по 5-6 години не могат да свършат една литрова разфасовка.За тях бих препоръчвал да си купуват от малките разфасовки от по 100гр.,макар и да излиза по-скъпо,поне винаги ще взимат масло в трайността му.
Може и други да са , но съм забелязал една малка подробност , стандартното масло предлагано от Щил ( червеното ) сякаш отстъпва по смазване от зеленото предлагано в Хускварна ( масовото им ХП ) . Да не ме нападне сега някой , че...не е така . Аз колко ли разбирам , може и да съм в грешка
И Аз съм на мнение, че Шведското е по доброто масло.
Защо ? Много просто - Хускварна предлага три вида масло- минерално, полусинтетика и синтетично. HP, LS, XP.
Та поне като се купи масло от марката -човек може да предвиди какво масло да сложи на конкретната машина- била тя стара или нова.
Аз лично предпочитам Минералното, но за по новите машини може и полусинтетиката.
А за това прегряване на тая Щилка- погледнете и самият ауспух да не е задръстен от сажди и да не изпуска нормално газовете машината.
Охладителната турбинка също е добре да се ревизира и турбо-пътя които отвежда въздуха към карба.