Съвети от майстори за майстори. Полезни проспособления и инструменти.
evparts.alle - специалист
Чопъра от дърво е готов!
Мотора е вътре в дървената джанта и батерията е здраво монтирана.
:)
Изображение
Ради Тодоров - специалист
Чопъра е супер ако успеете да прикриете батерията и контролера ще предизвика голямо любопитство по улицата.
Е не е това идеята. :weedman:
Аз още се чудя как тия дървета са толкова здрави. Върху нашия мотор е добавена "шина" от дърво и гумата отгоре. :? Луда работа. Аз си представях, че ще се разцепи.. :lol: Но явно има много издръжлив и корав дървен мат`рял. Спомням си навремето един лютиер ми разправяше за една китара, че ако успея да я счупя щял да се хвърли от Асеновата крепост, а аз си мислех, че просто си говори. И разправяше колко пъти му се била чупила машината защото дървото било много кораво.
zec ingenering - специалист
Вчера ми идва един мой човек в ей такъв вид…..! :shock: :?
Прекъсва му некой куплунг, иначе върви на пушка!
Абе тия мотори и те душа носят!

Прикачен файл

rsz_img_0699.jpg

Прикачен файл

rsz_img_0698.jpg
dido_ruse - помощник
.jpg[/attachment]Здравейте.Взех една ел.тротинетка.24в.Батериите се зареждат и въртят доста добре.Но...Има сложено копче-ON-OFF.Или върви на пълна скорост или не.Какво за проверя дали е за смяна?
Купия с идеята да сложа бензинов ДВГ,но.....Искам д я изпробвам на ток.

Прикачен файл

зделка.jpg
Според мен имаш нужда от контролер.
Слагаш един контролер и газчица(електронна с халл сензор) и бръмчиш.
За целта снимай къв кабеляк улазя/излазя от мотора(2 жици, 3 жици.. някакви такива работи).
:)
dido_ruse - помощник
Мотора е с 2 кабела.Поне без да го свалям така успях да видя.Но колко вата е ......ще се види като го сваля.

Прикачен файл

20141130_104006.jpg Предполагам,че ограденото е контролера.
Ако тръгва с мръсна газ изведнъж, нещо не е наред.
Това трябва да го види някой, който разбира.
Попитай покрай тебе.
Въпреки, че добре се вижда всичко на снимката, пак не може да се проследи кое къде отива..
Ако е тук при мен ще го правим много бързо ама...
dido_ruse - помощник
Взех го преди 4 дена и задната гума е спукана.Не съм го карал,но на степенка върти гумата.Рязко тръгва.
shotik - майстор
dido_ruse написа:
Взех го преди 4 дена и задната гума е спукана.Не съм го карал,но на степенка върти гумата.Рязко тръгва.
Вероятно има три повреди според мен -
1 . Повреден контролер
2. Повредена ръчка за "ГАЗ"
3 . Повреден бутон на ръкохватка за спирачката.

1 . Контролера може да се изпробва на друг скутер
2 . Ръчката има едни електронен елемент ,покрай който минава магнит и чрез него управлява контролера
3 . Бутона на ръкохватката е да изключи контролера ,когато се стисне ръкохватката на спирачката ,проверява се като се дава на късо на жака .

Според мен една от тези повреди я има и затова някъде може да има изключени вериги и е дадено на "късо " с този ключ , за който пишеш.

Това са неща от опита ми с моя скутер, има тема тема за него ,но позамряла отдавна .

Тема "Електровелосипед" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: