Ако искате да поправите или сте поправили нещо тука е мястото.
mitko64 - майстор
Може и бензин да е, не им разбирам на тези модерни 4- тактови измислици. Навремето косех с една, чешка палцова косачка и нямаше такива изисквания- та хоризонтано да е, та датчици, сипваш горивна смес и си вършиш работата, беше двутактова с двигател от Ява, може и надолу с главата да косиш, ако искаш. Абе нали свърших работата, пък напролет ще му мисля. Благодаря на всички отзовали се съветници!
mitko64 - майстор
Eдно питане, ако има колеги ползвали ремарке за този модел. Дават ми една двукола количка с гуми, като от мотоциклет. Фабрично си е направена, тръбна конструкция, може да се обмисли за прикачване. Как се управлява(завива) с това чудо? При спускане, как се спира- никъде не виждам спирачка по ръкохватките?
kr1100 - майстор
на ремаркето има спирачка,тип ръчна - на прикачната тръба. На осите барабанни спирачки. Трябва и седалка в/у прикачната тръба до предната стена на коша и стъпенки за краката.
stiv1961 - майстор
Трябва ти ремарке за мотофреза както е казал колегата. Иначе няма спиране. Моето освен ръчната има и крачна спирачка.

Прикачен файл

230520111139.jpg
mitko64 - майстор
Дойде време за копане и пак почнаха неволите с китаеца. Сега пък пали само на смукач за няколко секунди и гасне. Свалих филтъра и при паленето запушвам отвора за въздуха, та я прилъжа да заработи. Като поработи със запушен отвор за въздуха се стабилизира и вече работи и на празен ход с отпушен достъп на въздух, обаче на смукач. Щом изключа смукача веднага изгасне. Предполагам е от карбуратора, свалих го, човърках го там с разни телчици по отворите, белкем тръгне, ама никс, пак същата история след сглобяването. Някакви идеи да предложите, как да процедирам, да купя ли нов карбуратор, че не ми се влачат 100 кила по сервизи. Проблемно че стане ако не от карбуратора, та ще се набутам към 40 кинта ненужно.
Илчо Илиев - майстор
Мите,симптомите са като на запушен основен жигльор,разглоби го тоя карбуратор и му провери всички дупки,че новите са 50 пари....
mitko64 - майстор
Илчо Илиев написа:
Мите,симптомите са като на запушен основен жигльор,разглоби го тоя карбуратор и му провери всички дупки,че новите са 50 пари....
Диагнозата ти е точно в десятката, същият жигльор беше запушен, със зор прекарах една телчица от стоманено въже. Преди това опитвах със спринцовка и бензин, но връщаше, а не протича в камерата. Продухах със спринцовката всички отвори и сега работи на пушка и 2 часа яко фрезоване до калниците. Благодаря за акъла!
Илчо Илиев - майстор
Радвам се ,че съм помогнал....
Има файда дет едно време се ровех из моторетките..
Спорна работа,че сега като хукне тревата...чак страх ме хваща.

Тема "Мотокултиватор Gardenia ZB500.Помагайте!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: