От мобилни телефони до цифрови камери
fox_vt - майстор
Колега не се пали толкова те повечето тук не са ползвали оная едновремешна ютия с бакелитовата дръжка дето няма такива екстри и като изключим лесното чупене на дръжката 20+ години си бачка без пожари и разни други.Все пак никой нормален човек няма да си остави ютията включена и да отиде на кафе ама тва е друга бира :lol: :lol:
hidrazin - майстор
krasiorocknroll написа:
И този проблем съм решил/господа " инджинери" ...
Алооо... "гения", другия път махни и терморегулатора. Той пък за какво ти е като имаш щепсел - ще си я включваш и изключваш от него. :lol:
Абе я по-добре си купи една такава:

Изображение

:partyman:
Тани - модератор
fox_vt написа:
Колега не се пали толкова те повечето тук не са ползвали оная едновремешна ютия с бакелитовата дръжка дето няма такива екстри и като изключим лесното чупене на дръжката 20+ години си бачка без пожари и разни други.Все пак никой нормален човек няма да си остави ютията включена и да отиде на кафе ама тва е друга бира :lol: :lol:

Е, не всички са толкова нормални, колкото си мислиш :axe:

viewtopic.php?f=4&t=38995&p=438699&hilit=%D1%8E%D1%82%D0%B8*#p438699

viewtopic.php?f=11&t=454&p=368304&hilit=%D1%8E%D1%82%D0%B8*#p368304

какво ти кафе, по една седмица ютията си стои включена в контакта, готова за следващото гладене :prayer: !
fox_vt - майстор
Мдааа :? май ютията на хидразина ще дойде най добра и да я забравиш ще истине :-D А иначе доста нови ютии съм виждал без термопредпазител.Ама то нали и сервизите трябва да печелят пари.
hidrazin - майстор
Ми да. Тя и моята е умна - с интелигентно управление. Като я забравиш или не я размахваш си изстива сама. :-D
Сега сериозно. И аз имам някъде една стара руска ютия с бакелитова (спукана естествено) дръжка. Днешно време обаче терморегулаторите основно се правят в ... Китай. Толкова им е и качеството. Един термобашон никога не е излишен. От как ги въведоха масово, има спасени една камара трансформатори, електродвигатели ........... и каквото друго се сетиш.
А що се касае за безопасността - там е ясно. Я сега си представи една една пластмасова духалка за 15 лева без такъв термобашон, с клеясал и спрял вентилатор. Мисля че картинката е пределно ясна. Дори и само заради предотвратяването на един такъв случай си заслужава използването им.
http://dnes.dir.bg/news/-5226464
:partyman:
П. Петков - специалист
E-e-e..., то на най-истинските "духалки" слагат датчици за поток и "обратен" термодатчик (нормално отворен при ниска температура) - за самовентилация при изключване (до спадане температурата на потока и нагревателите). Вждал съм го на чехски електротоплинни завеси. А иначе металните конвектори с двоен кожух май са най-добри и спирането на вентилатора при тях не е фатално. Не мога да разбера обаче, защо на някои от пластмасовите "духалки" слагат вентилатора пред нагревателите?!?! Според мен, това си е пълна идотщина, освен ако няма някакво съвсем енигматично съображение?
kozl - майстор
krasiorocknroll написа:
И този проблем съм решил/господа " инджинери" / ! :) Съпротивителен проводник с изчислен пад на напрежение! :) Хайде по-нататък сте Вие щото аз не съм учил колкото Вас! :)
По скоро си решил, че си го решил. Оставил си уреда без защита. Инженерите са учили, че това е недопустимо, а мАсторите шунтират защитата, защото те не могат да учат правила, за това ги заобикалят. Това, че си намалил мощността на ютията, като си добавил последователно на нагревателя още един, при това вероятно разположен на неподходящо място, не означава, че си защитил уреда срещу прегряване.
Последна промяна от kozl на пет ное 14, 2014 4:31 pm, променено общо 1 път.
chano3891 - специалист
Че то колко да струва( лев,два) този термо предпазител та да се цинцарят толкоз за него.
fox_vt - майстор
Всъщност струва 60 ст :-D
kolev_k - специалист
krasiorocknroll написа:
Не трябваше да купуваш нов.Шунтирах го и вече 10 години ютията работи!
А бе не е лошо да го има.Ако е за мен,ще го елиминирм.Ама преди няколко години ходих да правя едни контакти на една художничка(часпром).Оная на другия ден звъни-от контакта изскочили искри и и подпалили картините скупчени в ъгъла на стаята.Пожар-ъгъла от стаята почти напълно изгорял,и ме обвинява в некадърност.Показва ми разтопен сешоар,но кабела му здрав.Т.Е.бил е включен в съседния контакт(моя констатация).А тя твърди,че от от свободния контакт са изскочили искрите и направили пожара.Според моята логика,или би-металната е изключила и оная го е зарязала в-у картините,или някой е звъннал и тя го е заебала работещ.Размина се без последствия,обаче как се чувствах целия ден на работа.

Тема "въпрос за един елемент в ютия" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: