• 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 80
Съвети за начинаещи готвачи.
radius - майстор
И аз от днес претакам :) .
Направих го с 4% разтвор, макар че ми се искаше да е по-безсолно ( но като за сефте не смея).
Понеже бидоня е оребрен в долната част, го пробих за канелка на 15 см височина и монтирах следното ( по идея от темата):
Прикачен файл:
IMG38091.jpg
Иначе зелето е доволно рошаво, в 80л. бидон събрах 25кг, а трябваше 35.
kuger - майстор
Аз също си го пресичам със сорбат, изкарва ми до лятото.
КИМИ - специалист
Преди малко отворих капака на бидоня- на 20 дена е и ме лъхна миризмата на пръднАл карпатски пор,
което е добре, даже много добре, ЩЕ!
caribi - специалист
:? Пръднал, пръднал :butthead: гледай да не се наака :snakeman:
kuger - майстор
КИМИ написа:
Преди малко отворих капака на бидоня- на 20 дена е и ме лъхна миризмата на пръднАл карпатски пор,
което е добре, даже много добре, ЩЕ!
Как ше мирише на пор, бре, рано му е още. Аз съм го заложил на 24.10 и си мирише много приятно, и не е втасало още.
Карпатски пор има ли :-D Как мирише, пусни една миризма, ако искаш на "лични" :-D :-D
Теди - специалист
Аз скромно заредих едно 40л бидонче. :rollsmilie3:
Илчо Илиев - майстор
caribi написа:
:? Пръднал, пръднал :butthead: гледай да не се наака :snakeman:
Що са чудиш...то из северозапада всичко им е по-по- най...та и смърдела на зелето, нащо си смърди на нашенски порове, а тяхното на карпатски....
Аз днес го ''турих'', ама скромно, едно бидонче 120л и едно 60, но накълцано,да втаса по овреме,че докато се начуди онова другото...на ората ще им се отмирише и карпатския пор....
gogo7777 - майстор
Завиждам ви......аз тая година съм гола вода и вино и ракия и свинско и туршия ще си купувам. Сървайвар от всякъде :-D
vvg - специалист
Да кажа и аз!
При нареждане на зелките на 3-4 места слагам сцепени/не разделени/глави лук,няколко сухи люти чушки, няколко стрька чубрица/цели/, 2 кочана царевица, счупени на половина и една не много голяма глава червено цвекло.Сол-40г на литьр вода. Да ни е сладко!
gogo7777 - майстор
Готов Бисмарк.....супата де :)
  • 1
  • 42
  • 43
  • 44
  • 45
  • 46
  • 80

Тема "Кисело зеле" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook: